Nagyvilág

Elérhetetlenné vált Oroszországban a leginkább használt meleg randiapp

Bár sokak számára alapvetés lehet, hogy a meleg randiapp egyenlő a Grindrrel vagy a Romeóval, a világ számos pontján nem ezek számítanak a legnépszerűbb applikációknak. Oroszországban például jó tíz éve a Hornet volt a piacvezető, de ennek most vége. Miután augusztus 21-én a hivatalos weboldalt már blokkolták a hatóságok, a Novaja Gazeta tudósítása szerint most már az applikáció is elérhetetlenné vált.

Oroszországban tavaly decemberben lépett hatályba a felnőttek számára az „LMBT-propagandát” tiltó törvény, az orosz tömegtájékoztatási és távközlési hatóság, a Roszkomnadzor pedig az első hónapban rögtön több mint 300 LMBTQ témával foglalkozó holnapot tiltatott le. Amikor augusztusban erre a sorsra jutott a Hornet honlapja, VPN nélkül többé nem lehetett megnyitni az országból, de az alkalmazás még megfelelően működött. Felhasználók beszámolói szerint azonban most már az app is fokozatosan kezd elérhetetlenné válni, és sokaknál már VPN-nel sem működik megfelelően.

Mihail Klimarev internetes biztonsággal foglakozó szakértő szerint eddig sem volt biztonságos VPN nélkül használni a Hornetet Oroszországban, mert a mobilszolgáltatókat törvény kötelezi az internetes forgalom (hívások, üzenetek, SMS-ek) rögzítésére. Szerinte ugyanakkor várható volt, hogy az applikáció is elérhetetlenné válik záros határidőn belül, mert a honlap blokkolásával egy időben a Roszkomnadzor az app letiltását is kezdeményezte.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin