Hírek

Szivárványzászlóval dekorálták az USA homofób alelnökének házát

Nem lehet felhőtlen a jószomszédi viszony Mike Pence nyaralójánál. Az Egyesült Államok hírhedten homofób alelnökének a síparadicsomként ismert Aspenben is van háza, aminek közös a kapuja a szomszéddal. A szomszéd öntudatos lányai és barátnőik szivárványzászlóval köszöntötték a pihenni érkező Pencet-t, bónuszként pedig Trump kampányszlogenét is kifigurázták. Trump “Make America Great Again” (Tegyük Amerikát ismét naggyá!) mondatát írták át a “Make America Gay Again” (Tegyük Amerikát ismét meleggé!) formára.

 

hirdetés

 

Donald Trump korábban egyenesen azt mondta alelnökéről, hogy az legszívesebben felkötné az összes meleget.

Mike Pence Indiana állam kormányzójaként a keresztény és a családi értékekre hivatkozva ott tett keresztbe az LMBT jogok megvalósulásának, ahol csak tudott. Támogatja az átnevelő terápiákat, szerinte a melegség pusztán “választás” kérdése. Az azonos nemű párok eltiltása a házasságtól szerinte egyáltalán nem diszkrimináció, ahogy ellene szavazott annak a törvénynek, ami tiltja az orientáción alapuló diszkriminációt a munkahelyeken.

Nem ez az első eset, amikor a szomszédok kiállnak a Pence képviselte eszmék ellen. Amikor beiktatása idején washingtoni háza elé utcabulit szerveztek emberi jogi aktivisták, akkor a szomszédok a tömeget örömmel fogadták és megvendégelték őket.

 

(PinkNews)

 

Previous post

2017 emlékezetes esküvői

Next post

Pályázat indult a roma LMBTQI ügyekért