Nagyvilág

Sacramento védett várossá nyilvánította magát a transznemű emberek számára

Sacramento képviselőtestülete egyhangúlag megszavazta, hogy a város a transznemű emberek számára védett hely legyen.

Bár Kalifornia – amelynek székhelye Sacramento – eddig is védett államnak minősült, a helyi képviselők által megszavazott rendelet kinyilvánítja, hogy nem lehet a helyi forrásokat arra felhasználni, hogy más települések bűnüldöző szerveit segítsék a nemi identitást megerősítő ellátásban részesülő kiskorúak családtagjainak, valamint egészségügyi szolgáltatóinak üldözését.

Katie Valenzuela képviselő, a rendelet támogatója a keddi  testületi ülésen azt mondta, hogy „ezt megerősítő intézkedésnek tekintjük” – írja a Los Angeles Times.

Ez több, mint az itt élő emberek védelme” – mondta. „Ez arról is szól, hogy megvédjük azokat az embereket, akik más közösségekből jönnek ide, és nem segítjük a bűnüldözői tevékenységét olyanoknak, akik megpróbálják kriminalizálni a transznemű emberek egészségügyi ellátáshoz való jogát.”

Ez az a fajta dolog, amivel kapcsolatban az ember reméli, hogy soha nem lesz rá szükség” – folytatta. „Reméljük, hogy soha nem lép életbe. Hogy soha senki nem jön Sacramentóba azért, mert potenciális bűnözőként tekintenek rá egészségügyi ellátás igénybevétele miatt„.

Kalifornia a Demokrata párti Gavin Newsom kormányzó által 2022-ben aláírt SB 107-es számú törvényt követően vált a nemi hovatartozást megerősítő ellátás számára védett állammá. A törvény megtiltja, hogy azok az államok, amelyek betiltották az életmentő kezelést, megbüntessék azokat, akik Kaliforniába utaznak, hogy megkapják azt, megakadályozva az információ kiadását vagy valakinek a letartóztatását és kiadatását egy másik állam bírósági végzése alapján.

A keddi szavazás előtt Darrell Steinberg, Sacramento polgármestere a Times beszámolója szerint azt mondta, hogy „városunkban számos kérdésről vitatkozunk, de nincs szürke árnyalat, amikor a polgári jogokról van szó„.

És amikor az emberek alapvető jogairól van szó, városunk következetes és erős” – mondta.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin