Nagyvilág

50 ezer papírszívet szórtak a képviselőknek az LMBTQ-ellenes törvények miatt

 

Több mint 48 000 színes papírszívet szórtak szét az amerikai Idaho állam törvényhozásának épületében aktivisták – írja a KTVB.

A papírszívek az állam lakosságának LMBTQ tagjait szimbolizálják a legutóbbi cenzus adatai alapján, kézzel készültek, és a queer emberek maguk adták postára őket az állam minden szegletéből. A közösség így tiltakozik a legújabb törvény ellen, mely jelenleg a kormányzó aláírására vár.

A törvény megengedné az egészségügyi szolgáltatóknak, hogy megtagadják az ellátást az LMBTQ emberektől, „vallási, morális vagy etikai meggyőződésük” alapján. Az ACLU jogvédő szervezet szerint a törvény diszkriminációt szül és hátrányos helyzetbe hozza az államban élő queer embereket, akik ugyanúgy hozzájárulnak Idaho kultúrájához, gazdaságához és társadalmához, mint bármelyik másik állampolgár.

Miközben a papírszíveket ledobták a kapitólium rotundájának emeletéről, a törvényhozás két újabb, transzellenes törvényt fogadott el, az egyik alapján a kormány alkalmazottai megtorlás nélkül tévesen hivatkozhatnak egy transznemű ember nemére, a másik pedig kőbe vési, hogy csak férfi és nő létezik, amely nemcsak a transznemű embereket rekeszti ki, de az interszex embereket is.

Amerikában az utóbbi években riasztó méreteket öltött a homofób és transzfób törvényjavaslatok száma, az American Civil Liberties Union tavaly összesen 510 ilyen javaslatot tartott számon, ami csaknem duplája a 2021-es adatoknak.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin