Nagyvilág

Melania Trump a konzervatív LMBTQ embereknek szervez rendezvényt

 

Melania Trump hosszú csend után először jelenik meg férje újraválasztási kampányában, méghozzá a Log Cabin Republicans (LCR) tagjait hívta meg Floridába – írja a Politico.

Az LCR az amerikai Republikánus Párt hivatalos melegtagozata, mely még 1977-ben alakult, és ma a legnagyobb olyan politikai szervezet az USA-ban, ami a konzervatív LMBTQ embereket képviseli.

Az LCR nem először támogatja Trumpot és a kampányát, a volt elnök korábban is felszólalt a tagozat eseményein. Bár az LCR progresszívabb, mint a republikánus tagozatok többsége, mégis rendkívül konzervatív nézeteket vallanak, például támogatták Florida Don’t say gay-törvényét, és még nyíltan homofób, szélsőjobbos politikai trollt is képesek voltak nagykövetüknek kinevezni.

A konzervatívok máris kiborultak a volt first lady LCR-nek küldött meghívóján, akik szerint egyetlen keresztény konzervatív ember sem támogathatja a republikánusok melegtagozatát. Az X-en (korábban Twitter) számos republikánus „csalódott” Melaniában, mások egyenesen „undorítónak” nevezték a lépést.

A meghívó egyébként nem sokkal azután került nyilvánosságra, hogy Trump kampánycsapata azon hisztizett, hogy Joe Biden elnök megemlékezett a húsvéttal épp egybeeső transznemű világnapról.

Az LCR egyébként szintén elítélte Biden elnököt emiatt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin