Nagyvilág

Szivárványzászlóba öltöztették a kolumbiai elnöki palotát

 

Először kerültek fel az LMBTQ közösség zászlói a kolumbiai elnöki palotára, a Casa de Nariñóra. Június 28-án, a Stonewall-felkelés évfordulóján a kolumbiai kormány az egyenlőséget ünnepelte ezzel a gesztussal. Minden közösségimédia-felületükön közzétették a feldíszített elnöki palotáról készült videót.

A Twitteren is közzétett képsorokhoz az elnöki hivatal az alábbiakat írta: „A történelem során először a Casa de Nariño megemlékezik az LMBTIQ+ Pride hónapról. 🏳️‍🌈🏳️‍⚧️ Ma a sokszínűséget ünnepeljük és milliók jogát a szerelemhez és a szabadsághoz”. 

A palota szivárványszínbe borítását nem mindenki fogadta kitörő örömmel. A konzervatív szenátorok közül többen is hangot adtak nemtetszésüknek. María Fernanda Cabal például azt írta, hogy nem a különféle szexuális „ízléseket” kellene ünnepelni, hanem a „legjobb tanulókat, legjobb üzletembereket, legjobb orvosokat”. Egy másik szenátor szerint egyenesen tiszteletlenség volt a nemzeti szimbólumot olyan színekbe öltöztetni, melyek nem felelnek meg a nemzeti zászló színeinek.

Többen kritizálták az elnököt azért is, mert ezeken a felületeken közzétettek egy képet, melyen az ország címerének színeit változtatták szivárványszínűre. A kritika szerint ez egyenesen az alkotmányba ütközik, mert a nemzeti szimbólumok színei védettek.

Kolumbiában egyébként 2016-ban vezették be a házassági egyenlőséget.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin