Hírek

Szivárvánnyal fogadták Írországban az USA homofób alelnökét

Mike Pence és felesége látogatást tett Dublinban Írország miniszterelnökénél, a helyiek pedig nem fogták vissza magukat: megmutatták, hogyan is vélekednek a homofób tetteiről híres alelnökről.

 

 

Az ír Amnesty International, emberi jogokért harcoló szervezet, az Ír Menekültügyi Tanács, a Dublin LMBTQ Pride és más aktivista csoportok is részt vettek Mike Pence köszöntésén egy úgynevezett Disco at the Dáil rendezvényen, ahol az amerikai alelnök látogatása ellen tiltakoztak – számol be róla az Irish Times.

A tüntetésen az emberek szivárványzászlókat lengettek és Mike Pence maszkot viselve vonultak fel az utcákon, miközben a Village People és a RuPaul Drag Race dalaira táncoltak.

Az Amnesty International képviselője interjút adott az eseményről, amelyben elmondta, hogy a Disco at the Dáil során azokat az embereket ünnepelték, akiknek szembe kell nézniük Mike Pence és Donald Trump ellenük irányuló kegyetlen diszkriminációjával. Azt szerették volna elérni ezzel, hogy amikor Pence visszatér az Amerikai Egyesült Államokba, ne mondhassa azt, hogy bárki is támogatja a politikáját Írországban.

„Nem lesz képes elfogadni az ír értékeket, ha nem készül fel arra, amit Írország szeretne üzenni neki. Trump és Pence többször is szorgalmazták azokat a politikai lépéseket, amelyek áldozatául a menekültek és bevándorlók, a nők és az LMBTQ közösség estek, de mindemellett tagadják az klímaváltozást és kegyetlenül fellépnek azok ellen, akik nem értenek velük egyet”

– nyilatkozta az Amnesty International képviselője.

Az egyébként ír gyökerekkel rendelkező alelnök is meghívást kapott az úgynevezett meleg diszkóba, de meglepő módon nem jelent meg a tömegben.
Több elmélet szerint a Trump kormány az írországi látogatással akarja bebizonyítani, hogy Mike Pence nem homofób, amit múltja mellett igazán nehéz lenne elhinni. A Fehér Ház azt is megjegyezte, hogy Mike Pence nem lehet homofób, mivel ő és felesége együtt ebédelt Leo Varadkarral és annak férjével. Ehhez azonban az elnökjelölt Pete Buttigieg férjének is volt néhány szava, aki rávilágított a tényre, miszerint attól még, hogy valakivel egy asztalhoz ül, az illető még ellenezheti szexuális orientációját.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin