Színes

Szingapúr egyelőre nem tiltja be az OnlyFanst

Szingapúrban azután került reflektorfénybe az OnlyFans, hogy letartóztatták az egyik helyi tartalomgyártót. Titus Low esete bejárta a helyi médiát, és már kormányzati szinten is foglalkoznak a kérdéssel.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

TITUS LOW (@titusslow) által megosztott bejegyzés

 

A korhatáros tartalmak egyik kedvelt platformja azért problémás, mert a városállamban a hatályos törvények szerint tilos a pornográf anyagok birtoklása, terjesztése vagy értékesítése (a felnőttfilmek streamelése ugyanakkor nem illegális, amíg nem töltik le és nem tárolják azokat). Mivel az OnlyFans tartalomgyártói legtöbbször előfizetéses rendszerben teszik elérhetővé a fotóikat és videóikat, így egyszerre valósul meg a terjesztés és az értékesítés.

Shahira Abdullah parlamenti képviselő a hírközlési miniszterhez fordult, hogy a tiltott, obszcén tartalmak miatt a kormány tervezi-e az OnlyFans betiltását. Írásbeli válaszában Josephine Teo miniszter közölte, a kormány figyelemmel fogja kísérni a fejleményeket, és amennyiben indokoltnak ítélik, megteszik a szükséges lépéseket.

Az egyik legnagyobb helyi hírportál, a Mothership.sg azt írja, a miniszter arra is kitért, figyelembe kell venniük azt a tényt, hogy az OnlyFans felületén nem csak korhatáros tartalom található. Teo szerint a felület számos biztosítékkal rendelkezik, például megköveteli, hogy a felhasználók legalább 18 évesek legyenek, továbbá tiltja az alkotóknak, hogy olyan tiltott tartalmakat tegyenek közzé, mint a bosszúpornó. A szolgáltatási feltételek megsértését pedig bárki bejelentheti a platformnak.

„Reálisan nézve nem lehetséges minden kifogásolható vagy obszcén tartalmat blokkolni az interneten. Ezért kell a tiltáson túlmutató, holisztikus megközelítést alkalmaznunk az ilyen tartalmak kezelésére” – mondta a miniszter.

Mivel a büntető törvénykönyv tiltja, így a szingapúriak használhatják a felületet, de korhatáros tartalmat nem oszthatnak meg rajta a továbbiakban sem. Josephine Teo megismételte, hogy bárki, aki tudomást szerez ilyen tevékenységet folytató személyekről, bejelentést tehet a rendőrségen. A miniszter szerint a hatóságoknak biztosítaniuk kell, hogy a hasonló platformok ne tegyék ki a szingapúriakat, különösen a fiatalokat a kizsákmányolás és a visszaélés veszélyének.

 

 

Letartóztatták a szingapúri modellt az OnlyFans profilja miatt

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin