Életmód

Sportmagazin tiltakozik meleg csókkal a homofóbia ellen

Felvette a kesztyűt a homofóbia ellen Franciaország egyik legnépszerűbb sportmagazinja: legújabb címlapján két meleg sportoló csókjának lehetünk szemtanúi.

A L’Equipe azaz A csapat nevű magazin Adrien Leongue és Cédric Le Gallo közreműködésével szeretné felhívni a figyelmet a homofóbiára a következő szlogennel: Embrassez Qui Vous Voudrez, vagyis Csókolj, akit csak akarsz – számol be a GayStarNews.

 

le magazine L’ÉQUIPE on Twitter

Le sport face à l’homophobie en une et tout au cœur d’un numéro spécial du magazine L’Équipe ce samedi https://t.co/AuxExFQnuc

 

Leongue és Le Gallo egyébként egyaránt tagja a francia meleg vízilabda csapatnak, a Les Crevettes Pailletées-nek, ami a csillogó garnélarákok elnevezést rejti magában. Ám míg a legtöbb olvasó örömmel fogadta a két csókolózó férfi által közvetített üzenetet, akadtak, akik még most, 2019-ben is úgy gondolják: nem ez a megfelelő módja, hogy felvegyük a harcot a homofóbia ellen.

Szerencsére van lehetőségem törölni a feliratkozásomat egy magazinnál, ha az sérti a méltóságomat.”

Az ötéves kisfiam kérdésekkel bombáz a magazin címlapjával kapcsolatban… Szerintem ezekre nem igazán lehet válaszolni.

Harcolnunk kell a homofóbia ellen, de egyszerűen képtelen vagyok ilyen és ehhez hasonló képekre nézni. A világ fejlődik, de jobb volt, amikor az emberek kevesebbet beszéltek és megtartották a dolgaikat maguknak.

A L’Equipe azonban nem adja fel, legújabb számában pedig nem csupán a borítón, de tartalmában is elmélkedik a homofóbiáról, vagy éppenséggel olyan sportolókat vonultat fel, akik homofób megnyilvánulásukkal vívták ki a társadalom haragját.

 

Ilyen Franciaországban melegként felnőni

 

Previous post

Medvehagyma és D-vitamin a Fortuna utcából

Next post

Fotópályázat indul az idén 10 éves bejegyzett élettársi kapcsolatról