Lifestyle

Ritkán látott pillanatok a titkos tokiói meleg életből

Tokió Sindzsuku városrésze a világ egyik legforgalmasabb negyede, vasútállomásán 3,4 millió ember halad át nap mint nap. Azonban nem ez az egyetlen rekord, amit tartogat. Itt található ugyanis a meleg és leszbikus bárok legmagasabb koncentrációja. Egyetlen blokkon belül körülbelül 350 található, széles kínálatot nyújtva így mindenféle preferenciájú embernek a japán LMBTQ közösségen belül.

De ne olyan bárokat képzeljünk el, mint amilyenekkel Budapesten, vagy akárhol Európában találkozunk. Aprócska helyen, maximum 4-10 vendég számára. Kisebbek, mint akár egy nappali. Sokféle fétist szolgálnak ki, rengeteg különböző hangulattal és törzsközönséggel, egy azonban mindegyikben ugyanaz: mindenhol van egy bártulajdonos, az úgynevezett Momma, aki a hely szíve-lelke és nem utolsó sorban csaposa.

A Momma az, aki üdvözli az érkezőket, lendíti előre a beszélgetést, dönt a zenéről és a szórakoztatás egyéb formáiról, valamint bemutatja egymásnak az ismeretleneket. E bárok egyben biztonságos teret is nyújtanak, ahol senkinek sem kell titkolóznia, mindenki az lehet, aki ő valójában a szíve mélyén.

Az Advocate jelentette meg Kaz Senju Shinjuku Story című könyvének néhány fényképét, amelyeket megosztva most mi is betekintést nyerhetünk ebbe a turisztikai oldalak által nem reklámozott világba.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin