Hírek

Összeházasodik a YouTube-on megismert lengyel pár

Jakub Kwiecinski és párja David története tavaly nyárra nyúlik vissza, amikor az eredetileg csak barátaiknak szánt coming out videó (amelyben a tavalyi nyár Roxette slágerét, a Some Other Sumer címűt lip-syncelik) véletlenül kiszivárgott. A felvétel még magához Roxette-hez is eljutott, aki ki is posztolta Facebook oldalán, követői pedig több, mint kétmillió lájkkal értékelték a bátor kelet-európai párt.

Az ezt követő hónapokban a hét és fél éve együtt élő srácok kaptak hideget és meleget egyaránt. Sajnos kijutott az életveszélyes fenyegetésekből is, de ők nem hagyták magukat, kiálltak az igazukért és szerelmükért. Az elfogadásért vívott harcukban az internet javára is számíthattak és még egy lengyel popsztár is kiállít mellettük.

Jakub és David ismertté válásuk első pillanatától kezdve hangoztatta, hogy kapcsolatukat egy életre szeretnék megpecsételni. A konzervatív Lengyelországban azonban nemhogy azonos nemű párok házasságára, de bejegyzett élettársi kapcsolatára sincs lehetőség, így szülőhazájukban egyelőre hiába várnák, hogy beteljesítsék céljaikat.

Nem meglepő módon hamar más lehetőségek után néztek és úgy döntöttek beadják házasodási kérelmüket a portugál hatóságoknak. „Ha a saját országunkban nem házasodhatunk össze, olyan országot akartunk választani, ami közel áll a szívünkhöz. Vannak helyek, ahol könnyebb az eljárás, mi azonban mégis Madeira mellett döntöttünk, mert egyszerűen szerelmesek lettünk abba a helybe, amikor először jártunk ott pár évvel ezelőtt” – mesélte David.

Kérelmüket először elutasították, azonban a portugál jog rendkívüli körülmények figyelembe vétele mellett lehetővé teszi azon külföldi állampolgárok házasságát, akiknek szülőhazájukban valamilyen oknál fogva erre nincs lehetőségük.

Ironikus módon Jakub és David végül pont a számolatlan mennyiségű uszító kommentnek és fenyegetőzésnek köszönhették, hogy fellebezésüknek Portugália helyt adott és idén nyáron meg is tartják az esküvőt az Atlanti-óceánon fekvő mesés szigeten!

Mit is kívánhatnánk, mint életre szóló boldogságot!

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin