Lifestyle

Nem mindenki örül a melegeknek fenntartott iskola ötletének

Pár héttel ezelőtt bejárta a világsajtót a hír, miszerint a nagy-britanniai Manchesterben külön iskola nyílna meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű diákok számára. Az oktatási intézményt azzal a céllal adnák át negyven-hatvan diák és tanáraik számára, hogy így ne legyen részük szóbeli és fizikai bántalmazásban, hanem elfogadó, támogató környezetben koncentrálhassanak tanulmányaikra.

Manchester

Az iskola megalapításának ötlete egyelőre konzultációs időszakban, de máris nyújtottak be ellene petíciót. Érdekesség, hogy egy transznemű hölgy az, aki legélesebben elítéli a létrehozását. „Kutatások kimutatták, hogy a transzneműek közel negyven százaléka kísérel meg öngyilkosságot élete során, a fiatal melegek és leszbikusok pedig nagyobb valószínűséggel tesznek kárt magukban, mint heteroszexuális kortársaik. Azt a szót, hogy meleg, a mai napig sokan szitokszóként használják”

„A válasz ezekre a kihívásokra nem az, hogy elszigeteljük és elrejtjük a meleg, leszbikus, biszexuális és transznemű fiatalokat a világ elől egy drágán fenntartott iskolában. Még nagyobb erőfeszítéseket kell tennünk, hogy az oktatási rendszerünk egésze az óvodától az egyetemig befogadóbb, elfogadóbb és felvilágosultabb legyen” – fejtette ki véleményét a hölgy.

Az iskola létrehozásának egyik kezdeményezője, Amelia Lee szerint itt életek mentéséről van szó. Olyan fiataloknak szeretnének segíteni, akik másságuk miatt csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem tudnak beilleszkedni a közösségbe.

Nagy-Britanniában tavaly óta törvényes az azonos neműek házassága. Az ezt és az örökbefogadást megvalósító törvényt a konzervatív miniszterelnök, David Cameron is teljes mellszélességgel támogatta, sőt, erre a törvényre az egyik legbüszkébb az elmúlt ciklusból.

A szomszédos Skóciában – amely Nagy-Britannia része – január elseje óta törvényes a melegek és leszbikusok egybekelése, Írországban pedig májusban tartanak róla népszavazást.

Forrás: Gaystarnews

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin