Nagyvilág

Először van népszámlálási adat Anglia és Wales queer lakosságáról

A 2021-es népszámlálás során, amely keretében Anglia és Wales teljes lakosságát kérdezték, mintegy 1,5 millió ember (a teljes népesség 3,2 százaléka) vallotta magát LMB+ szexuális orientációjúnak, míg 43,4 millió ember (89,4 százalék) heteroszexuálisnak.

A feltett kérdés a következő volt: „Az alábbiak közül melyik írja le legjobban az Ön szexuális irányultságát?„, és a heteroszexuális, meleg vagy leszbikus, biszexuális, illetve egyéb szexuális irányultság opciók közül lehetett választani.

Az 1,5 millió LMB+ ember közül 748 ezren vallották magukat melegnek vagy leszbikusnak, 624 ezren biszexuálisnak, 165 ezren pedig az „egyéb szexuális irányultságot” választották. A népszámlálást végző Office for National Statistics (ONS) évtizedenként egyszer megjelenő jelentésének legfrissebb kiadása január hatodikán jelent meg, és első alkalommal tartalmaz statisztikát a lakosság szexuális irányultságáról és nemi identitásáról.

A 45,7 millió válaszadó közül 262 ezer ember válaszolt nemmel a nem kötelezően megválaszolandó kérdésre: „A neme, amellyel azonosul, megegyezik-e a születésekor regisztrált nemével?„. A válaszadók közül összesen 118 ezren nem részletezték, hogy pontosan mi is az identitásuk.

Az összes válaszadó közül 48 ezren transznemű férfiként, és ugyanennyien transznemű nőként azonosították magukat. Ezen adatrögzítésen belül 30 ezren azonosították magukat nembinárisként, és 18 ezren írtak más nemi identitást.

Az adatgyűjtés célja, hogy jobb tájékoztatás váljon elérhetővé az állami szervek számára, támogassák a diszkrimináció elleni küzdelmet, valamint segítsék a források hatékony becsatornázását és a szakpolitikai fejlesztéseket.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin