Kultúra

Nagyon népszerű a transznemű hősről szóló tündérmese

A közösségi finanszírozással foglalkozó Kickstarter kijelentheti, hogy az egyik eddigi legnépszerűbb tartalma egy transznemű főhősről szóló gyerekkönyv.

 

 

Az itt futó Promised Land sorozat célja, hogy illusztrált LMBTQ témájú gyermekkönyveket készítsen. A projekt legújabb műve pedig, a Raven Wild több mint 15 ezer dollárnyi támogatást kapott a Kickstarteren – számol be róla a Gay Star News. Az új történet főszereplője Raven, egy fiatal transznemű nő, akinek fontos küldetése van.

Miután megment egy sérült madarat, Raven máris újabb megmérettetés előtt áll: el kell lopnia egy ékkövet, melynek hatalmában áll irányítani minden élőlényt. Küldetése során Raven társául szegődik gyerekkori barátja, Finn, akihez kalandjaik során gyengéd érzelmek is fűzik majd.

A sorozat korábbi részeiben az alkotók olyan történetekkel örvendeztették meg rajongóikat, mint a Promised Land, melyben egy meleg szerelmi szálat követhetünk végig egy földműves és egy herceg között. A másik könyv pedig a Maiden Voyage, ahol egy hajón két leszbikus nő románcával ismerkedhetünk meg.

A Promised Land társalapítója, Chaz Harris szerint napjainkban mindennél fontosabb, hogy pozitív reprezentációval szolgáljanak a transznemű emberek számára. Éppen ezért az írók és alapítók azt szeretnék, ha a transznemű gyerekek kapnának egy példaképet, aki olyan, mint ők, és akire felnézhetnek.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin