Színes

Will Ferrell dokumentumfilmet forgatott legjobb barátja tranzíciójáról

 

Will Ferrell dokumentumfilmben mutatja be legjobb barátja, Harper Steele tranzícióját – írja a Variety. A színész-komikus és a népszerű Saturday Night Live (SNL) varietéshow írójaként dolgozó Steele harminc éve ismerik egymást.

Ferrell az SNL-nek köszönheti, hogy Amerika megismerte a nevét, a műsornak köszönhetően hollywoodi filmekre is szerződtették. Egyik legismertebb alkotása az ikonikussá vált Diszkópatkányok, melynek forgatókönyvírója is volt, de játszott például az Eurovízióról szóló elborult vígjátékban és legutóbb a Barbie-ban is. Steele-lel az SNL-es időszakában lettek barátok.

Steele 2022-ben bújt elő, és korábban Will Ferrell semmit sem tudott a transz közösségről. A színész elmesélte, hogy Steele emailt küldött a legközelebbi barátainak, melyben bejelentette a tranzícióját. „Nagyon örültünk a hírnek és meg is lepődtünk. Mindenki nagyon támogató volt és kifejeztük a szeretetünket felé. Ugyanakkor felmerült a kérdés is, hogy hogyan segíthetünk? Mire lenne szükséged?” – mondta.

A színész úgy gondolja, a Will & Harper című dokumentumfilm azért is fontos, mert így a cis közösségnek is lehetősége nyílik a kérdezésre, és arra, hogy egyáltalán meghallgassák egy transznemű ember történetét és részesei lehessenek az útjának. A filmben Ferrell és Steele bejárják Amerikát, miközben tanúi lehetünk Steele tranzíciójának is.

A filmet a Sundance Filmfesztiválon mutatták be.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin