Színes

Légiutaskísérő a thai transznemű szépségverseny győztese

thai szépségkirálynő
Fotó: MissTiffanyUniverse@Facebook

Szaruda Panjakham nyerte a 25. Miss Tiffany Universe thai szépségversenyt – írja a The Nation. A 29 éves légiutaskísérő ötödik alkalommal vett részt a versenyben.

Szaruda a bírák kérdésére válaszolva elmondta, hogy célja, hogy példaképpé váljon, és segítsen a thai társadalmat az egyenlő jogok irányába terelni minden ember számára, nemtől és származástól függetlenül. Azt mondta, kampányolni fog azért, hogy olyan társadalom jöhessen létre, amely az embereket érdemeik és képességeik alapján ítéli meg.

A Miss Tiffany Universe versenyt 1998-ban rendezték meg először, hogy megmutassák a transznemű nők szépségét, tehetségét és sokszínűségét.

„Tiéd a jövő” – ez volt az idei témája a szépségversenynek, amely a rendezvény eredeti céljára, az emberi jogok és a transznemű emberek egyenlőségének előmozdítására utal Thaiföldön és világszerte. Az eseményt Thaiföld turisztikai minisztériuma is támogatja.

Szaruda képviselheti tehát Thaiföldet a transznemű nők nemzetközi szépségversenyén, a Miss International Queenen, melyet szintén Thaiföld rendez meg minden évben. Ezt a versenyt tavaly a holland Solange Dekker nyerte meg, első európaiként a rendezvény történetében.

Az ázsiai országot általában az LMBTQ-közösség egyik paradicsomaként szokás emlegetni. Aktivisták szerint azonban a jogszabályok továbbra is diszkriminatívak és nem tükrözik a változó társadalmi igényeket. A közösség most azt várja, hogy végre a parlament elé kerülhessen az egyenlő házasságról szóló törvényjavaslat.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin