Lifestyle

Melegbárba látogatott a kanadai miniszterelnök

Justin Trudeau lett az első kanadai miniszterelnök, aki hivatalos látogatást tett egy helyi melegbárban ezzel is biztosítva támogatásáról az LMBTQ közösséget – ahogyan azt már számtalanszor megtette.

A kanadai miniszterelnök a héten látogatott el a vancouveri Fountainhead Pub bárba, hogy hivatalosan is megnyissa a városban zajló Pride hetet – írja a City News 1130.

 

 

A bár közönségének javát alaposan meglepte, amikor megpillantották miniszterelnöküket, de így is hangos tapsviharral fogadták. Miután Trudeau átjutott a lelkes tömegen, kezet fogva és képeket készíve a bár vendégeivel, megközelítőleg negyed órát töltött a helyszínen, ahol mindenkivel szívesen beszélgetett.

Az eseményről a miniszterelnök is megosztott egy fényképet hivatalos Twitter oldalán, ahol a következő sorokat írta: „Vancouver máris készen áll a Pride hétvégére, de a pride szelleme és a befogadás egész évben érezhető! Köszönöm a Fountainhead Pubnak a szíves fogadtatást.

Nem ez volt az első eset, hogy a kanadai miniszterelnök kimutatta, mennyire fontosnak tartja az LMBTQ jogokat. 2016-ban ő lett az első kanadai miniszterelnök, aki részt vett az éves Toronto Pride-on – idén is megtartva jó szokását -, de csatlakozott már halifaxi és vancouveri pride rendezvényekhez is.

 

https://humenonline.hu/kijevben-a-katonak-torontoban-a-miniszterelnok-vonult-egyutt-a-pride-resztvevoivel/

 

2017-ben kötelességének érezte, hogy bocsánatot kérjen Kanada teljes LMBTQ közösségétől, amiért a korábbi kormányok alatt kiüldözték őket nemi identitásuk vagy szexuális irányultságuk miatt a kanadai hadseregből. Tavaly nyáron pedig együtt vonult a Montreal Pride résztvevőivel, ahová elkísérte felesége, Sophie Grégoire-Trudeau is.

 

https://humenonline.hu/video-kanadai-miniszterelnok-hivatalosan-bocsanatot-kert-az-lmbt-kozossegtol/

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin