Kultúra

Két drag queen a színpadon, riválisok és szeretők – Solo

fotó: Music Box Films

A kanadai Sophie Dupuis egy feltörekvő drag queenről készítette Solo című filmjét. A romantikus dráma főszereplője Simon (Théodore Pellerin), aki egy montreali mulatóban lép fel, és aki szenvedélyes, ám igen bonyolult viszonyba keveredik egy másik drag queennel (Félix Maritaud). Ha a párkapcsolati hullámvölgyek és a közös színpadi jelenlét nem lenne eléggé megterhelő, Simon életében újra feltűnik a tőle elhidegült anyja, akit 15 éve nem látott. Ez a két toxikus kapcsolat pedig érhető módon traumatizálja.

A rendezőnő korábban elismerte, hogy a jelenlegi politikai légkörben rizikós lehet, hogy éppen a draget választotta témájául. A drámát végül a Torontói Filmfesztiválon mutattak be, ahol elnyerte a legjobb kanadai filmnek járó díjat.

Dupuis és Pellerin nem először dolgoztak együtt, a színész volt a főszereplője a rendező Chien de grande című filmjének. Ez volt Kanada Oscar-nevezése a 2019-es gálán a legjobb nemzetközi játékfilm kategóriában, de nem került be a szűkített listába.

A Solo-t a fesztiválok közönségén kívül eddig csak a kanadaiak láthatták, az amerikai mozikba május 24-én került. Streamingen várhatóan az Apple kínálatába kerülhet be, Kanadában legalábbis náluk látható, itthonról azonban még nem érhető el a felületen.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin