Nagyvilág

Meleg férfi lehet Dánia következő miniszterelnöke

Søren Pape Poulsen, a Konzervatív Néppárt elnöke Facebook-bejegyzésben jelentette be, hogy miniszterelnök-jelöltként indul a 2023 júniusi dán parlamenti választásokat megelőzően.

A volt igazságügyi miniszter és Viborg egykori polgármestere 2014-ben coming outolt melegként. Kampánya mostani bejelentésekor ezt írta: “Dánia fantasztikus ország. De sok mindent jobban kell tudnunk csinálni. Erről szavazunk majd. Ezt teszem majd miniszterelnök-jelöltként“.

A Facebookra feltöltött videóban Poulsen azt üzente, hogy pragmatikusabb lehetőséget kínál a választóknak egy olyan kampánnyal, amelynek középpontjában a dán társadalom, a gazdaság és a vállalkozások “biztonságának megőrzése” áll.

Vigyáznunk kell Dániára, értékeinkre és identitásunkra” – tette hozzá. “Ezért indulok miniszterelnök-jelöltként“.

 

 

Poulsen azt ígérte, “felelősségteljesebben” irányítaná Dánia gazdaságát. Ennek keretében csökkentené az energetikai- és a foglalkoztatási adókat, valamint a magas jövedelműeket terhelő legmagasabb adót, amelyet a dánok kevesebb mint kilenc százaléka fizet.

A konzervatív politikus egy már most zsúfoltnak számító mezőnyhöz csatlakozik és a jobboldali szavazatok megosztásával fenyeget, hogy az ellenzéki Venstre párt vezetője, Jakob Ellemann-Jensen is indul. Mindketten a hivatalban lévő miniszterelnök, a szociáldemokrata Mette Frederiksen leváltásáért versengenek.

Poulsen nem sokkal azután coming outolt, hogy a Konzervatív Néppárt vezetőjének választottak 2014-ben. “Nem titok, hogy meleg vagyok, de meglep, hogy 2014-ben ez ennyire érdekes lehet, és értetlenül állok az előtt, hogy az emberek miért gondolják, hogy joguk van tudni” – mondta akkor a Danmarks Radio-nak.

Azt tapasztaltam, hogy nagy érdeklődés övezi a magánéletemet, és nem tudok úgy interjút adni, hogy ne kérdeznének a személyes kapcsolataimról“.

A miniszterelnök-jelölt 2013 óta él boldog párkapcsolatban a dominikai származású Josue Medina Vasquezzel, akivel 2017-ben jegyezték el egymást.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Søren Pape (@soren_pape) által megosztott bejegyzés

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb