Színes

Megkérdezte a meleg minisztert az új-zélandi képviselő, mekkora a „lyuka”

új-zélandi parlament
Fotó: nzherald.co.nz

Hisztérikus röhögésvihar tört ki a minap az új-zélandi parlamentben, amikor Nicola Willis képviselőnő véletlenül kétértelmű kérdést tett fel az ország nyíltan meleg pénzügyminiszterének, Grant Robertsonnak – írja az nzherald.co.nz.

A parlamenti vita a költségvetési hiányról (financial hole) szólt, amikor is a képviselőnő nekiszegezte a kérdést Robertsonnak: mekkora is az ő lyuka? (How big is his hole?)

Willis szinte azonnal rádöbbent, hogy mennyire kétértelmű a kérdése, a teremben pedig kitört a nevetés. A jó humorérzékéről ismert Robertson nem volt rest azonnal kontrázni, hogy „biztosíthatom önöket, ez nem közérdekű információ”. Ez persze még nagyobb derültséget okozott a teremben. A képviselőnő megpróbálta összeszedni magát és gyorsan kijavítani a kérdést, miszerint „mekkora a lyuk az új-zélandi kormány költségvetésében?”

Nicola Willis később úgy nyilatkozott, zavarba jött a félresikerült kérdéstől, de előfordulhatnak ilyen helyzetek, amikor gyorsan kell kiegészítő kérdésekkel reagálni a parlamenti vitában. „Nyilvánvalóan nem állt szándékomban megsérteni [a minisztert]” – mondta.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin