Lifestyle

Luxus és elegancia elérhető áron: főúri romantika vár téged és kedvesedet a Bükkben

 

Jakuzzi és pezsgő, romantikus séta a Bükkben és forró éjszakák: Valentin-nap közeledtével a szerelmesek minden igényét és vágyát kielégíti a Heves megyei Szilvásváradon található La Contessa Kastélyhotel. A szálloda különleges ajánlattal várja idén a párokat, barátokat.

A Bükk-hegység lábánál, a Szalajka-völgytől nem messze, egy hét hektáros ősparkban terül el a Pallavicini őrgrófi, majd később a Keglevich grófi család egykori birtoka, amelyen ma a La Contessa Kastélyhotel várja a kifinomult luxust kedvelő vendégeket. Nevéhez híven „A Grófnő” igazi főúri fogadtatásban részesíti az ide érkező párokat, vendégeket, akik az elegáns olasz bútorok és nemes anyagú függönyök között kiélvezhetik egy letűnt kor eleganciáját. A több mint 100 éves múltra visszatekintő neobarokk kastély ugyanakkor a régi idők pompáját megőrizve teljesen felújított környezetben biztosítja a pihenést: a vendégek különböző szobatípusok közül, összesen 80 szobából válogathatnak, amelyek között kettő saját jakuzzival rendelkező lakosztály is található az Udvarház épületében. Nagyon kedvelt a romantikus szint a parkra néző ovális ablakaival, de ha valaki nagyobb légterű szobát szeretne, olyat is talál a kínálatban.

 

 

A négy csillagos komplexumban nemcsak önfeledt pihenésre, de szórakozásra és különböző kikapcsolódási formákra is lehetőség van. A wellness-részleg 650 négyzetméteren terül el, de lehet fallabdázni, biliárdozni és bowlingozni is. Bár a környéken kevésbé fedezhető fel a természet a téli időszakban, a wellness hatalmas üvegfalai csodás kilátást nyújtanak a havas tájra, amelyet akár egy medencében ülve, kezünkben egy pohár itallal is élvezhetünk a kastély falai közül. Ha kimozdulnánk, Eger városa mindössze 30 perc autóútnyira található, ahol bármikor tehetünk egy romantikus sétát a várban, vagy végigkóstolhatjuk a helyi pincék remekeit. Visszatérve a szállodába pedig tárt karokkal fogad minket az Erzsébet Étterem személyzete, ahol À La Carte is fogyaszthatunk. A gazdag választékú svédasztalos vacsora, melyet a félpanziós ellátás tartalmaz, minden kulináris igényt kielégít. Az idei évben a szálloda a 2021-es áron nyújtja Valentin-napi ajánlatát.

 

 

„A standard, franciaágyas szobánkon és a félpanziós ellátáson túl különböző kedvezményre jogosító kuponokat, valamint egy feledhetetlen romantikus élményt is kínálunk a La Contessában február 10 és 18. között kijelölt Valentin-héten ünneplő párok, barátok számára” – kezdte lapunknak Botta Attila szállodaigazgató. ” Az árba beletartozik egy páros hidromasszázs, amelyhez 30 percre biztosítunk intim környezetben egy speciális, kétszemélyes kádat, gyertyafényt és két pohár pezsgőt” – árulta el Botta.

Mindez nem többe, mint fejenként és éjszakánként 25 ezer forintba kerül kétágyas szobában. A szállodaigazgató továbbá kiemelte, hogy mindenkit szeretettel várnak orientációtól, vallási hovatartozástól, etnikumtól függetlenül, hiszen az ő célja az, hogy egy barátságos, elfogadó és rugalmas helyként gondoljanak a La Contessára.

„Nálunk nem számít, ki kit szeret. Ezt a meleg, leszbikus és queer vendégeink mind tudják, nem véletlenül látogatnak el hozzánk évről évre. Amikor én idekerültem, az egyik célkitűzésem volt, hogy a szálló nem lehet vallási és politikai térítés helyszíne. Itt nincs helye az emberek feletti ítélkezésnek, legyen szó akár vallásról, etnikumról vagy szexuális irányultságról. Mind elfogadóak és toleránsak vagyunk, itt még soha senkit sem ért atrocitás. Bizton mondhatom, aki hozzánk ellátogat, nem fog csalódni! Nálunk csak az számít, hogy a vendégeink főúri eleganciában, gyönyörű környezetben kapjanak magas szintű kiszolgálást nagyszerű ételekkel és italokkal, valamint hogy azzal az elhatározással távozzanak tőlünk, hogy ide még visszatérnek.”

Ybl Miklós tervei alapján nyerte el végső formáját

A Pallavicini-Keglevich kastélyként ismert La Contessa több megpróbáltatáson is átesett az évszázadok alatt. Az eredetileg a Keglevich család tulajdonában álló épületet a története során többször átalakították, pusztította tűzvész is, végleges, ma is látható formáját pedig Ybl Miklós tervei alapján nyerte el a század végén. Arról, hogy honnan, pontosabban kiről kapta a nevét, valamint a személyes beszámolónkat, és a kastély történetéről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Máthé Bence

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin