Nagyvilág

Thaiföld alig várja, hogy igazi LMBTQ lagziparadicsommá váljon

 

Thaiföld esküvőszervezői és szolgáltatóiparának résztvevői alig várják, hogy végre érvénybe lépjen az egyenlő házasságot engedélyező törvény és minél több queer pár kösse össze az életét – írja az Al Jazeera.

Miután a parlament igennel szavazott rá és már csak a király formális aláírására vár a törvény, egyre többen kezdték el tervezgetni az esküvőjüket Thaiföldön.

Aktivisták szerint az első queer esküvőkre akár már idén októberben sor kerülhet. Dudzsruedi Thajthumnusz évtizedek óta esket szimbolikusan LMBTQ párokat a festői Ko Szamuj szigeten, és most nagyon örül, hogy hivatalos szertartásokat is tarthat majd.

„Szamuj rendelkezik az esküvők szervezéséhez szükséges ökoszisztémával, a szigeten minden megtalálható. Nincs kétségem afelől, hogy a törvényjavaslat elfogadása után felkerülünk a világtérképre, mint LMBTQ esküvői célpont. Szavakkal nem lehet leírni, milyen izgatott vagyok” – mondja. Tengerparti esküvői csomagjainak ára ezer dollártól ötvenezer dollárig terjed.

Mindenki profitálhat a törvényből

A törvény bevezetése a szolgáltatóipar számos ágazatának hozhat új vevőket. Nemcsak az esküvői iparág profitál majd az LMBTQ emberek jövedelméből, hanem a turizmus résztvevői, az egészségügyi szolgáltatók és még a bankok is. Ugyanis Thaiföld történelmében először az azonos nemű párok jogosultak lesznek közös tulajdonlásra, így a bankok új ügyfélként üdvözölhetik majd a friss házas queer párokat, akik közös otthont szeretnének hitelfelvétellel vásárolni.

Ploj Rahong leszbikus ingatlanügynök is októberben tervezi elvenni feleségül barátnőjét és úgy gondolja, az ingatlanpiacon, a nyugdíjas közösségeknek szóló szolgáltatások, üdülések és még az idősek ápolása terén is új lehetőségek nyílnak meg a szolgáltatók előtt, az azonos nemű házaspárok révén.

Az LMBTQ turizmus már most is jelentős Thaiföldön, a Bangkokban, Phuketben, Pattajában és Csiangmajban szervezett pride havi programoknak köszönhetően mintegy 120 millió dolláros bevételre tett szert az ország. Az ázsiai ország 2030-ban szeretné megrendezni a World Pride-ot is.

Thaiföld LMBTQ üzletemberei bizakodóak a jövőre nézve, úgy vélik, az ország képes lehet Ázsia „rózsaszín tigrisévé” válni és még több queer turistát és letelepedni vágyót vonzani.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin