Nagyvilág

A thai miniszterelnök is részt vett a bangkoki pride felvonuláson

Több mint 200 ezer résztvevővel tartották június elsején Bangkokban az éves pride felvonulást. A rendezvényen a thai miniszterelnök szivárványos ingben vett részt és beszédet is mondott. A helyszínen Szettha Thaviszin megismételte, hogy a kormány elkötelezett az egyenlő házasság bevezetése mellett. Az alsóház idén márciusban már megszavazta az azonos nemű párok házasságáról szóló törvényjavaslatot, amely a következő hetekben kerülhet a szenátus, majd X. Ráma király elé.

A miniszterelnök a pride-hoz kapcsolódóan a közösségi médiában azt írta: “Alapvető jog, hogy megválaszthassuk, kit szeretünk.”

A felvonuláson természetesen a helyi hírességek is megjelentek, mint például a boys love sorozatokban játszó színészek, köztük a nyíltan meleg Earth Katsamonnat Namwirote is.

 

@candycoopid Humans of Pride 🏳️‍🌈 Happy Pride Month ✨️ @Cooheart 🏳️‍🌈 #cooheart #แคร์รอตของคุณกระต่าย #bangkokpride #Bangkokpride2024 #prideparade ♬ Born This Way Lady Gaga – johanna

 

Az idei volt az első alkalom, hogy az ország miniszterelnöke is csatlakozott a pride felvonuláshoz, írja a Bangkok Post. Rajta kívül a kormánypárt vezetője, valamint több miniszter, köztük a turisztikai miniszter is megjelent. A kormány és az üzleti szektor arra számít, hogy a pride megerősíti Thaiföld pozícióját az LMBTQ közösség első számú régiós turisztikai célpontjaként. Az LMBTQ turizmustól a kormány nem titkoltan gazdasági előnyöket remél.

Az egyik helyi LMBTQ szervezet alapítója, a bangkoki pride házigazdája, Arun Chumaporn szerint az idei jelentős év a közösség számára, “mivel 2024-ben végére hatályba lép az egyenlő házasságról szóló törvény. A Bangkok Pride Fesztivál ennek a sikernek az ünneplése, és a visszaszámlálás a törvény bevezetéséig. Idén Thaiföld leghosszabb, 200 méteres szivárványzászlaját, valamint a szeretet 5 fő témáját és definícióját bemutató felvonulást tartunk. Ez az esemény globális szintre emeli pride-ünnepeinket, és bevonja Bangkokot a 2030-as WorldPride megrendezésére irányuló pályázatba, ami döntő lépést jelent Thaiföldön az egyenlő és biztonságos társadalom megteremtése felé.”

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin