Itthon

Le akarják vetetni a szivárványzászlót a Humen irodájáról

Az elmúlt hetekben Budapest utcáit járva egyre több helyen lehettünk figyelmesek a teraszokra és ablakokba kihelyezett szivárványzászlókra. Nemcsak nagykövetségek és polgármesteri hivatalok, de irodák bérlői és magánlakások lakói is így tettek, így köszöntve a Nemzetközi Pride Hónapot, a Budapest Pride Fesztivált, vagy épp így tiltakoztak a júniusban elfogadott homofób propagandatörvény ellen.

A rekordszámú résztvevőt vonzó Budapest Pride Felvonulást megelőző héten a Humen irodájának ablakába is kikerült a szivárványzászló, ám a most hétvégén kézhez kapott levél szerint akad, akit ez zavar.

 

A Humenhez eljuttatott levél

 

Nem tudni, a “színes zászló” hány lakót zavar pontosan, ahogy azt sem, mely jogszabályra hivatkozva vetetnék le az iroda ablakából.

Pedig az “őslakosok” mostanra már hozzászokhattak a szivárványzászló látványához, hiszen az épület alig pár perc sétára van a Főpolgármesteri Hivataltól, ahol akárcsak tavaly, úgy idén is hasonló zászló lobogott a Budapest Pride Fesztivál köszöntéseként.

 

Irodánk ablaka és a “színes zászló”

 

Nincs szivárványzászlód, de szeretnél egyet? Rendeld meg a Humen Shopban és tedd ki te is a teraszra, ablakba! Ezt követően fotózd le, tölts fel Instagram-oldaladra és taggeld be profilunkat (@humenmagazin), hogy megoszthassuk, milyen színesek vagyunk!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb