Itthon

“Éljen a sokszínűség!” – Szivárványzászlóval ünnepel a Főpolgármesteri Hivatal

A Pride Hónap köszöntéseként idén is kikerült a Főpolgármesteri Hivatal homlokzatára a szivárványzászló – a székely zászló szomszédságába.

A szeretet mindig erősebb a gyűlöletnél, a közösség ereje képes legyűrni bármiféle megosztó szándékot. Márpedig Budapest erős város, erős közösség. Budapest mindenkié, Budapest az előjogok városa helyett a jogok városa, ahol mindenki szabadon vállalhatja véleményét, világképét, identitását” – olvasható a Karácsony Gergely által Facebookon és Instagramon is megosztott bejegyzésben. “Ezért idén is, ahogyan a 2019-es önkormányzati választás után, Európa és a világ sok ezer városához hasonlóan, a Pride-hónap tiszteletére és idejére kikerült a szivárványos zászló a budapesti Városházára.

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Karácsony Gergely (@karacsony_gergely) által megosztott bejegyzés

 

A 2019 őszén megválasztott főpolgármester hozzáteszi, hogy a zászló kitűzése kiállás a gyűlöletkeltés és megosztás minden formája ellen, egy összetartó társadalom, az emberi méltóság, a szabadság és a szeretet, a szabad szeretet mellett.

A Facebook komment szekciójában még hozzáfűzi, hogy mivel elmúlt években mutatkozott némi kereslet a városházi szivárványos zászló iránt, idén, annak érdekében, hogy senkinek ne kelljen “suttyomban, a testi épsége veszélyeztetésével falat másznia a zászlóért”, a hivatal portáján elhelyeztek pár szivárványos zászlót. “…egyszerűbb lesz onnan elkérni.”

 

Fotó: Karácsony Gergely, Facebook

 

Karácsony Gergely: Magyarország nem egyenlő a kormányával

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb