Hírek

Kreatívan tiltakoznak ellenfelei a homofób rögbijátékos ellen

Az ausztrál rögbijátékos, Israel Folau mostanában többet szerepelt a médiában homofób megjegyzései miatt, mint sportteljesítményéért. És most, amikor azt hitte, hogy új csapatba kerüléssel minden a régi lehet, jövendőbeli ellenfelei rácáfoltak reményeire.

Israel Folau-t, aki nem mellesleg Ausztrália egyik legfizetettebb rögbijátékosa, 2019-ben elbocsájtották akkori csapatából, amiért közösségi oldalán az alkoholistákhoz, házasságtőrökhöz, hazugokhoz és paráznákhoz hasonlította a melegeket. Ha ez még nem lett volna elég, azt a gondolatot is megosztotta követőivel, miszerint hazájában a melegházasság okozta az erdőtüzeket. Kirúgása után Folau be akarta perelni a csapatot, amely megvált tőle, rajongóit pedig arra kérte, hogy küldjenek neki pénzadományokat, amellyel ezt véghez viheti – írja az Out.

 

Israel Folau

 

A Rugby Australia végül úgy döntött, hogy a „tisztességtelen elbocsájtásért” egy bizonyos összeggel kárpótolja a sportolót. És bár a csapatba nem került vissza, Folau mégis hamarosan újra pályára léphet, ezúttal azonban a Catalan Dragons színeiben.

De attól még, hogy másik csapathoz szerződött, nem mindenki osztozik Folau örömén. Amikor az utóbbi időben visszhangot kaptak a sportoló homofób megnyilvánulásai, más szakmabeliek is megosztották erről véleményüket. Egyikük, Gareth Thomas, a Dragons egy immár visszavonult játékosa, aki enyhén szólva nem tetszését fejezte ki a sportoló új csapattagságáról. Most pedig jövendőbeli ellenfelei döntöttek úgy, hogy mindent megtesznek annak érdekében, hogy úgymond csendes tiltakozásukat fejezzék ki a pályán.

A Wigan Warriors március 22-én áll a pályára a Dragons ellen, ezért úgy gondolták, azt a napot a Pride napjának kiáltják ki.

A rögbimérkőzésre a Warriors tagjai szivárványszínű zoknikat és cipőfűzőket fognak viselni, valamint meghívják a helyi LMBTQ-csoportokat a lelátókra. Emellett a Warriors több jótékonysági egyesülettel is együtt szeretne működni az LMBTQ-közösségért.

„Itt, a Wigan Warriors csapatában mindnyájan elkötelezettek vagyunk az elfogadás és a tisztelet alapvető értékei mellett. Közösségünk régóta támogatja a helyi LMBTQ-csoportokat és a kezdeményezéseket, és azt szeretnénk, ha mindenki, aki a mi csapatunk mellett kötelezi el magát, érezné, hogy szívesen látjuk, értékeljük, és mindenekelőtt tiszteljük”

– nyilatkozta a csapat segédedzője, Kris Radlinski.

Nem ez az első eset, hogy valaki vissza szeretne vágni a homofób sportolónak. Legutóbb például egy étterem adományozta Folau számlájának összegét egy LMBTQ szervezetnek.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin