Nagyvilág

Katarban hálásak lennének, ha nem lennének melegek a focivébén

Jon Holmes sportújságíró szúrta ki nemrég Twitteren, hogy Abdulla Alemadi, prominens katari újságíró miket posztol a labdarúgó-világbajnoksággal kapcsolatban.

Abdulla Alemadi az Al Jazeera munkatársa, Twitteren mintegy 57 000 követővel rendelkezik, és az újságíró lelkesen üdvözölte a hírt, miszerint LMBTQ fociszurkolói csoportok bojkottálni akarják a katari focivébét. Szerinte Katar számára „nem dicsőség, hogy ilyen abnormális ötleteket és tendenciákat fogadjon be”. Azt is hozzátette, hogy nagyon várja, hogy „tiszta sporteseményt” lásson „homoszexuálisok és bajkeverők nélkül”.

Alemadinak más hasonló bejegyzései is voltak, ám azokat is, ahogy ezt is, hamar eltávolította az oldalról Holmes tweetjét követően.

 

 

Holmes ezek után számon kéri a tweetjében, hogy mi lett azzal a kijelentéssel, miszerint mindenkit szívesen látnak a vébén? Katar ugyanis az összes kritikára folyton azt válaszolja, hogy ők mindenkit szívesen látnak, nemtől, vallástól és szexuális irányultságtól függetlenül. Még akkor is ezt közölték, amikor nem is olyan régen helyi LMBTQ-embereket tartóztattak le.

James Cleverly brit külügyminiszter nemrég arra kérte az LMBTQ-közösség tagjait, hogy „legyenek tisztelettel a fogadó nemzet kultúrájára”.  Katar Nagy-Britanniába kirendelt nagykövete szerint pedig kézen fogva sétálni szabad lesz, de más szeretet-megnyilvánulásokra „figyeljenek oda” a látogatók.

A FIFA továbbra úgy gondolja, hogy az esemény mindenki számára biztonágos lesz Katarban.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin