Sport

Katar és a melegek – Inkognitóban szállodákat teszteltek a focivébé előtt

A FIFA által ajánlott 69 szállodának csupán a fele nem problémázna egy meleg pár láttán.

 

A novemberben kezdődő katari focivébén szívesen látják az azonos nemű párokat és az LMBTQ szurkolókat, függetlenül attól, hogy az Öböl-menti országban börtön jár a homoszexualitásért. Legalábbis a szervezők ezt ígérik és ezt kommunikálják, miközben az már korábban kiderült, hogy a szivárványzászlókat azért elkobozzák, biztos, ami biztos.

„Foglaljanak szobát együtt, aludjanak együtt – ez nem tartozik ránk. Mi azért vagyunk itt, hogy lebonyolítsuk a világbajnokságot. Ezen ne lépjünk túl, ne keverjük bele a személyes dolgokat, amelyek esetleg ezek között az emberek között történnek. Nem tudjuk megváltoztatni a törvényeket. Nem lehet megváltoztatni a vallást a világbajnokság 28 napja alatt.”

A világbajnokság biztonságáért felelő Abdulaziz Abdullah Al Ansari áprilisi szavaival apró probléma, hogy a gyakorlatban nem is olyan egyszerű szobát foglalni egy azonos nemű párnak Katarban. Mint kiderült, a FIFA által ajánlott 69 szállodának csupán a fele nem problémázna egy meleg pár láttán.

A norvég, a svéd és a dán közszolgálati média újságírói nászúton lévő meleg párnak adták ki magukat, és így keresték meg az ajánlott szállodákat. A közel hetven hotelből 33-nak nem volt kifogása a foglalás ellen, 20 szálloda azonban csak megkötésekkel engedte volna be őket, 3 hotel kategorikusan elzárkózott a fogadásuk elől, 13 szálloda pedig a kezdeti párbeszéd után nem válaszolt vagy jelenleg karanténhotelként üzemel.

Húsz esetben feltételeket szabtak a szállodák, és ezek mindegyike arról szól, hogy a meleg vendégeknek tilos melegnek látszaniuk. Például az egyik hotel válasza szerint „rendben van a foglalás, amennyiben megfelelően öltözködnek, ha szexuális viselkedésüket nem teszik közszemlére és nem csókolóznak nyilvánosan”.

Ehhez azt is hozzátették, hogy amennyiben sminket viselnének vagy melegekre jellemző módon öltözködnek, akkor bajba kerülhetnek a hatóságok miatt. Egy másik hotel ennél is konkrétabb volt: „Szeretném tájékoztatni önöket, hogy korábban már előfordult nálunk, hogy a rendőrség olyan katariakat fogott el a szállodában, akiknek homoszexuális kapcsolatuk volt”.

 

 

Elkobozzák majd a szivárványzászlókat a katari focivébén

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin