Nagyvilág

Kanada betiltja az átnevelő terápiákat

Történelmi szavazáson van túl a kanadai törvényhozás alsóháza, ahol a képviselők 263:63 arányban megszavazták a törvényjavaslatot, amely betiltja az úgynevezett átnevelő terápiákat. A jogszabálaytervezetet csak a konzervatívok és egy független képviselő utasította el. Szavaznia kell róla a szenátusnak is, ahol várhatóan hasonló nagyarányú támogatásban részesül majd.

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

Justin Trudeau miniszterelnök Twitter-bejegyzésben jelentette ki, hogy az átnevelő terápiáknak nincs helye az észak-amerikai országban. „Mindig ki fogunk állni az LMBTQ2 kanadaiak és jogaik mellett.

 

 

Nagy-Britanniában néhány héttel ezelőtt maga II. Erzsébet királynő jelentette be, hogy betiltják az átnevelő terápiákat.

 

II. Erzsébet bejelentette: Nagy-Britanniában betiltják az átnevelő terápiákat

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin