Nagyvilág

II. Erzsébet bejelentette: Nagy-Britanniában betiltják az átnevelő terápiákat

A szokásos pompánál sokkal szerényebb külsőségek között tartotta meg helyi idő szerint kedd délelőtt a brit kormány törvényalkotási programját ismertető beszédét II. Erzsébet királynő, megnyitva ezzel az új törvényhozási évadot a londoni parlamentben.

Az 1952 óta hatalmon lévő uralkodó 67. alkalommal olvasta fel kormánya törvényalkotási és cselekvési programját a felső kamara, a Lordok Háza tróntermében. Bár a beszédet nem ő, vagy stábja, hanem a miniszterelnök – jelenleg a konzervatív párti Boris Johnson – és annak irodája írja.

Idei beszédében II. Erzsébet az LMBTQ-közösségnek is üzent: az Egyesült Királyság teljes területén be kívánják tiltani az átnevelő, vagy más néven reparatív terápiákat.

 

 

Az átnevelő, vagy másnéven reparatív terápia tudományos megalapozottságot nélkülöző célja, hogy az LMBTQ-fiatalokat heteroszexuálissá “nevelje”. Bár a világ egyre több pontján kerülnek betiltásra, különösen a kiskorúaknak szántak, ahol többnyire szülői nyomásra történik mindez, sajnos még mindig fájóan sok országban lehet őket büntetlenül szervezni. A módszerek változatosak, imától egészen elektrosokk terápiáig terjed az eszközök skálája.

Az Egyesült Királyságban három éve még az akkori miniszterelnök, Theresa May fogadkozott, hogy az országban betiltják e káros kezeléseket, de ígéretét nem követték tettek. Majd idén áprilisban a nemrég újraválasztott skót kormányfő, Nicola Sturgeon közölte, ők akár egyedül is betiltják az átnevelő terápiákat, ha nem lép végre a politika. Tavaly júliusban már Boris Johnson miniszterelnök is a teljes tiltás ígérte, most pedig a hírhedten homofób Észak-Írországban is napirendre került.

Johnson miniszterelnök még London polgármestereként megtiltotta, hogy a város metróiban reklámozzák az átnevelő terápiákat és miniszterelnökként is többször elítélte. Úgyhogy remélhetőleg hamarosan az egész országra kiterjedő tettek követik szavait.

Nincs helye civilizált társadalomban” – nyilatkozta egy alkalommal.

 

 

Borítókép: The Telegraph, YouTube

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin