Hírek

Itt a Mr. Gay Europe győztese

A lengyelországi Poznan városában rendezték az idei Mr. Gay Europe versenyt. A sorrendben már 12. megmérettetést a német induló, Enrique Doleschy nyerte.

 

 

A verseny napján homofób tüntetés is zajlott, ennek oka, hogy egy 2014-es felmérés szerint a lengyelek hetven százaléka szerint az azonos nemű kapcsolatok morálisan elfogadhatatlanok. Érdemes hozzátenni, hogy ez az arány 2005-ben még 89 százalék volt, vagyis változik a közvélemény a kérdésben.

2011-ben egy transznemű nő, Anna Grodzka, és egy nyíltan meleg férfi, Robert Biedron is történelmet írtak, amikor bekerültek a lengyel parlamentbe. Amióta azonban 2015-ben hatalomra került a konzervatív Jog és Igazságosság Párt, megszaporodtak az LMBTQ közösség ellen elkövetett gyűlölet-bűncselekmények.

A Mr. Gay Europe versennyel egy időben a városban homofób tüntetés is zajlott, mert ugyanekkor tartották a helyi pride felvonulást. A 30 éves Doleschy, aki hazájában megnyerte az országos versenyt, azt nyilatkozta az AFP hírügynökségnek, hogy amíg nem tisztelik a melegek méltóságát, amíg nem lehetnek önmaguk, addig szükség van a hasonló versenyekre.

 

 

Az idei volt az első alakalom, amikor egy transz férfi is szerepelt az indulók között, a dán Niels Jansen a második helyen végzett. Tore Aasheim, a Mr. Gay Europe elnöke hangsúlyozta, hogy ez nem egy szépségverseny.

„Európa-szerte a valódi, a hétköznapi életből való LMBTQ példaképeket keressük, és megtisztelő számunkra, hogy egy transz személy úgy érezte, kellően komfortos körülményeket teremtünk ahhoz, hogy ő is részt vegyen.”

 

 

Ne feledjétek, közeleg a határidő, amíg lehet jelentkezni a Mr. Gay Hungary versenyre, aminek a győztese a nemzetközi megmérettetésen képviselheti hazánkat. A jelentkezési lapok beküldési határideje augusztus 21.

 

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin