Hírek

Elfelejtette az LMBTQ-közösséget az AIDS világnapján az USA alelnöke

A december elsejei AIDS világnapja alkalmából tartott rendezvényen mondott beszédet Mike Pence, az Amerikai Egyesült Államok alelnöke, de különös módon – vagy annyira mégsem meglepő? – kifelejtette a szövegéből az LMBTQ-közösséget.

Mike Pence sajnos eddigi politikai pályafutása során is közismert volt arról, hogy ellenezte az LMBTQ jogok térnyerését és a héten tartott beszédében még csak említést sem tett az LMBTQ-közösség tagjairól, amely – különösen a melegközösség – a nyolcvanas évek kezdetétől ki van téve a HIV-fertőzésnek

Az alelnök azt „szerencsére” nem hagyta szó nélkül, hogy Donald Trump elnök elkötelezte magát a HIV és AIDS elleni harcban – bár valahogyan mégis sikerült csökkenteni a HIV-megelőzési programokra szánt forrásokat.

 

Mike Pence és Donald Trump – közöttük pedig az elnök felesége, Melania Trump

 

Pence most ígéretet tett rá, hogy az amerikai kormány 100 millió dollárt adományoz „hit alapú szervezeteknek és közösségeknek”, akik a HIV és AIDS ellen harcolnak szerte a világban. Arról nem tudunk, hogy e szervezetek mennyit segítenek az LMBTQ emberek HIV elleni munkáján.

A beszédet követően Chad Griffin, a Humen Rights Campaign (HRC) elnöke is elmondta véleményét, képmutatónak nevezve az alelnököt.

A mai napon, miközben Pence felolvasta az előre elkészített szöveget, ő maga is a probléma részévé vált. Évtizedeken keresztül a HIV és AIDS elleni küzdelem útjában állt idehaza és az egész világon.

2000-ben Mike Pence valóban azért szólalt fel, hogy megvonják a kezelési finanszírozást a HIV-vel élő emberektől és cserébe olyan intézményeknek kívánta adni, amelyek azon embereknek nyújtanak segítséget, akik változtatni akarnak az azonos neműekhez vonzódók szexuális orientációján.

A HRC összefoglaló angol nyelvű videót is készített az amerikai alelnök eme oldaláról, ami itt tekinthető meg:

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin