Hírek

Trump vicceskedik: “Az alelnököm fel akarja kötni az összes meleget”

Ha bármilyen oknál fogva Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok elnöke lemondana, helyét automatikusan alelnöke, Mike Pence venné át. A The New Yorker közölt egy átfogó jellemzést Pence-ről és annak Trumphoz fűződő viszonyáról.

 

 

A Pence elnök jelentette veszély” című írás rávilágít kettejük sajátos barátságára. Az elnök szerint Pence remek fickó, ugyanakkor tudja, hogy ki a főnök, ez pedig imponál neki. Vallásosságából viccet csinál. Aki bemegy Pence irodájába, attól nem felejti el később megkérdezni, kötelezte-e alelnöke arra a látogatót, hogy imádkozzon. Mindezt Trump kampányának egyik munkatársa mesélte az újságnak.

Két másik forrás szerint Trump rendszeresen húzza alelnökét annak két vesszőparipájával, az abortusszal és a homoszexualitással. Egy megbeszélésen például szóba került, hogy amennyiben a legfelsőbb bíróság engedélyezné, úgy számos tagállam saját hatáskörben engedélyezné az abortuszt. Ekkor Trump azonnal odaszúrt Pence-nek: “Látod, annyi energiát és időt pazaroltál erre, és közben úgysem lehet betiltani az abortuszt.”

Amikor pedig az LMBTQ jogok kerültek szóba, Pence-re célozva poénkodni kezdett: “Ezt a fickót ne is kérdezzék erről, ő mindet fel akarja lógatni!”

Mike Pence korábban Indiana állam kormányzójaként a keresztény és a családi értékekre hivatkozva ott tett keresztbe az LMBT jogok megvalósulásának, ahol csak tudott. Támogatja az átnevelő terápiákat, szerinte a melegség pusztán “választás” kérdése. Az azonos nemű párok eltiltása a házasságtól szerinte egyáltalán nem diszkrimináció, ahogy ellene szavazott annak a törvénynek, ami tiltja az orientáción alapuló diszkriminációt a munkahelyeken.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb