HírekPride

Idén már Disneyland is a pride-ot ünnepli

Filmjeiben, tévéműsoraiban, képregényeiben és vidámparkjaiban a Walt Disney Stúdió mindig is egy ideális világ teremtésére törekedett. Ennel ellenére az LMBT-közösséggel ápolt viszonya finoman szólva is ellentmondásos.

Az alapító Walt Disney személyesen rúgta ki legnagyobb sztárját melegsége miatt, tavaly pedig a stúdió úgy döntött, hogy elkerülendő a homofób támadásokat, ötven afrikai és közel-keleti országban nem sugározza az egyik legnagyobb, gyerekeknek szánt sorozatát. Az Andi Mack második évadában ugyanis egy 13 éves fiú, Cyrus bújik elő melegként és táplál gyengéd érzelmeket egy másik fiú iránt.

Mindeközben az Egyesült Államokban tavaly márciusban az American Family Association megelégelte, hogy a Disney az utóbbi időszakban egyre nyíltabban kiáll a szexuális kisebbségek mellett. Először csak a rajzfilmek bojkottálására szólították fel a családokat, majd pénzgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy megkezdődhessen egy “Istennek tetsző film gyártása”.

De hogy teljes legyen a zűrzavar, az anaheimi Disneyland évről évre GayDay-t szervez szivárványcsaládoknak és azonos nemű pároknak, akik körében a park eljegyzés céljából is vonzó célpont.

Idén Disneyland újabb gesztust tett az LMBT-közösség felé. Ajándékboltjaiban (Kaliforniában és Floridában már biztosan) a hagyományos Mickey egér sapkának egy új kiadása bukkant fel, amellyel a pride-ot kívánják ünnepelni.

A polcokra került új sapka annyiban különbözik a megszokottól, hogy az egérfülek a szívárvány színeiben pompáznak és a fejünkre helyezhető sapka rész is a sokszínűséget ünnepli.

Pár nappal ezelőtt az egyik legismertebb meleg youtuber Joey Graceffa is ellátogatott Disneylandbe párjával és unokaöccsükkel. Hogy milyen kalandokban volt részük fejükön a szivárványos Mickey egér sapkával, videójukból kiderül!

Az International Gay and Lesbian Travel Association (IGLTA – Nemzetközi Meleg és Leszbikus Utazási Szövetség), amelynek a Humen Media Hungary (Pink Budapest, Humen Travel) első magyarországi tagja, tavaly év végén kötött megállapodást a Disney Destinations-zel, amely így a szervezet gyémánt fokozatú tagjává vált. „Örömteli a kapcsolat, amelyet az IGLTA-val kiépítettünk, hiszen az egyenlőség megvalósítása az utazásban és turizmusban mindannyiunknak egyformán szenvedélye” – nyilatkozta akkor Carmen G. Strong, a Disney Resorts egyik vezetője.

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin