Színes

Idén is tűsarkúban futottak a madridi pride résztvevői

madrid pride
Tűsarkúban a fődíjért Madrid utcáin. Fotó: Juan Medina, Reuters

24. alkalommal futottak neki a rajthoz állók a madridi versenynek, ahol az egyetlen kritérium, hogy a viselt lábbeli sarkának legalább 10 centisnek kell lennie – írja a Reuters.

Spanyolországot régóta LMBTQ-paradicsomnak tekintik, a fővárosban rendezett pride során pedig már hagyománynak számít a tűsarkú-futóverseny. A főként férfiakból álló résztvevőknek Madrid Chueca negyedében, macskaköves utcán kellett véghez vinni a mutatványt. Indulás előtt mindenki cipősarkát akkurátusan lemérték, nehogy valaki jogosulatlan előnyt szerezzen egy laposabb lábbelivel.

Idén is voltak, akik sportos ruházatban küzdöttek a 350 eurós (mintegy 130 ezer forintos) fődíjért, mások jelmezben vagy parókában igyekeztek bokaficam nélkül teljesíteni a távot. Szemmel láthatóan mind a futók, mind a szurkolók remekül szórakoztak idén is.

A madridi pride szombaton ért véget a hagyományos felvonulással, amelyen mintegy másfél millió ember vett részt.

Spanyolországban július 23-án választások lesznek, és sokan attól tartanak, hogy jobboldali kormány kerülhet hatalomra. Ezért a felvonulók „A jogainkért, az életünkért, büszkén” jelmondattal álltak meg a városháza előtt, tüntetve a polgármester ellen, aki nem volt hajlandó kitenni a szivárványzászlót az alkalomra.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin