Itthon

Gulyás Gergely szerint a gyerek érdekeivel ellentétes, ha nem apja és anyja van

 

Gulyás Gergely a január 18-i kormányinfón kitért a gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatos kérdés elől – írja a HVG.

A Mandiner kérdezte meg a miniszterelnökséget vezető minisztert arról, hogy mi lesz a gyermekvédelminek nevezett törvény beígért szigorításával. A miniszter kitért a kérdés elől, annyit válaszolt, hogy szerinte azt kell megvédeni, ami már van.

A kérdést azután tették fel, hogy Ursula Von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette, hogy további 20 milliárd euró befagyasztva marad, amíg Magyarország nem teljesíti az előírt feltételeket. Ezek részét képezi például a szexuális kisebbségek helyzete is. Ide tartozik a gyermekvédelminek hazudott törvény, amely cenzúrázza a médiát. Korlátozza például az LMBTQ témájú könyvek forgalmazási helyeit, miközben a kapcsolódó rendeletek szándékosan homályosak és nehezen értelmezhetőek. Emiatt akár a médiafelületek, múzeumok, könyvkiadók, akár az iskolák öncenzúrához folyamodnak, nehogy valamivel megsértsék a törvényt. A kiszámíthatatlan jogi környezet eközben félelmet generál.

Több mint 4100 gyermek nevelkedik szivárványcsaládban Magyarországon, erre úgy reagált Gulyás Gergely, hogy „az a gyerek joghátrányt szenved el, akinek nem egy apja, és nem egy anyja van, ez a gyerek érdekeivel ellentétes”. Szerinte a jogszabályokat nem kell megváltoztatni.

Mindeközben Magyarországon egyre többen fogadják el az LMBTQ közösséget. Egyre többen tudják, hogy az LMBTQ emberek kirekesztéssel szembesülnek, és ezzel arányosan nőtt azok száma, akik az élet különböző területein kényelmesen éreznék magukat egy, a közösséghez tartozó ember társaságában. Azt is több magyar támogatja, hogy a fiatalok információt szerezzenek a többségitől eltérő identitásokról.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin