Itthon

A csomagokra is vonatkozna a propagandatörvény kiegészítése

 

A propagandatörvényt kiegészítő jogszabálytervezet szerint a homoszexualitást megjelenítő vagy népszerűsítő termékeket csak külön tájékoztatás mellett árulhatnák a csomagküldő kereskedők – írja a HVG.

A csomagküldő kereskedőknek külön tájékoztatást szükséges közzétenniük az olyan, gyermekeknek szóló termékekkel kapcsolatosan, amelyek “meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának vagy a homoszexualitásnak a megjelenítése vagy népszerűsítése vagy a szexualitás közvetlen, naturális vagy öncélú ábrázolása”.

Ez szerepel abban a jogszabálytervezetben, amellyel a „gyermekvédelminek” nevezett propagandatörvény végrehajtási rendeletét egészítenék ki.

A tervek szerint az érintett termékeknél szerepeltetni kell az „Érzékeny tartalom!” kifejezést, méghozzá jól látható módon. Az Igazságügyi Minisztérium április 4-ig tart „társadalmi egyeztetést” a tervezetről. Az indoklás szerint a módosításra azért van szükség, mert az elektronikus kereskedelem egyre jobban elterjedt.

A „normától eltérő” szexualitást megjelenítő művek fóliázására 2021-ben hozott törvényt a kormány, mely az Amnesty International jelentése szerint három év alatt olyan dermesztő hatást váltott ki a médiában, a reklámiparban és a könyvpiacon, amely széles körben érezhető volt az LMBTQI csoportok és egyének körében is. Büntetéseket is kiszabtak, a Líra kiadót kétszer is megbírságolták emiatt.

A fóliázást akkor azzal indokolták, hogy a gyermekek a könyvesboltban beleolvashatnak olyan tartalmakba, amelyek „nem nekik valók”, bár elég életszerűtlen, hogy a szülő jelenlétében a gyerek olyan könyvet vesz le a polcról, amit a szülő nem tart helyénvalónak.

A propaganda szerint a nevelés a szülő felelőssége, és a szülő eldöntheti, szeretné-e, hogy a gyermeke olyan tartalmat is lásson, amely homoszexualitást is megjelenít. Márpedig a csomagküldés esetén elég valószerűtlen, hogy az önálló jövedelemmel nem rendelkező általános iskolás gyerek a szülő tudta nélkül rendeljen egy online könyvesboltból.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin