Itthon

A homofób propagandatörvény szigorítása is szerepel az újabb nemzeti konzultációban

Újabb nemzeti konzultációt indított a magyar kormány, a kérdőívek postázása a mai napon kezdődik. A 11 irányított kérdés között szerepel a “gyermekvédelminek” hazudott homofób és transzfób propagandatörvény további szigorítása is az alábbi szöveggel:

(Valószínűleg azért a Fidesz is érzi, hogy nem feltétlenül mozgatja meg ez a téma a saját híveit sem, mert a sorrendből ítélve még a génmódosított ukrán gabonának is nagyobb rettegésfaktort tulajdonítottak a kérdőív összeállításánál.)

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen az elfogadása után szégyenletesnek nevezte a törvénycsomagot, a Bizottság pedig bejelentette, hogy bírósági eljárást indít miatta. A törvénycsomag ugyanis cenzúrázza a médiát, korlátozza például az LMBTQ témájú könyvek forgalmazási helyeit, miközben a kapcsolódó rendeletek szándékosan homályosak és nehezen értelmezhetőek. Emiatt akár a médiafelületek, múzeumok, könyvkiadók, akár az iskolák öncenzúrához folyamodnak, nehogy valamivel megsértsék a törvényt. A kiszámíthatatlan jogi környezet eközben félelmet generál.

Az Európai Bizottság által indított perhez tucatnyi ország (Finnország, Németország, Franciaország, Görögország, Szlovénia, Svédország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Portugália, Írország, Ausztria, Dánia, Málta, Spanyolország) és az Európai Parlament is csatlakozott, elfogadhatatlannak és az uniós jogot sértőnek tartva a törvényt.

Intő jel lehetne ugyanakkor a magyar kormány számára, hogy a “gyermekvédelmi” törvényhez hasonló 2013-as orosz törvényt a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága 2017-ben már jogsértőnek ítélte. Akkor a bíróság azt hangsúlyozta: “a szabályozás ugyan a kiskorúak védelmére hivatkozik, a korlátai azonban nincsenek világosan definiálva, így a rendelkezések alkalmazása önkényes, a törvény ráadásul diszkriminatív, és nem szolgál jogos közérdeket. Az ehhez hasonló szabályok csak erősítik az előítéleteket és a homofóbiát, ami pedig összeegyeztethetetlen a demokratikus társadalmak értékeivel.”

A magyar kormány mégsem fogja elengedni ezt a témát, Orbán Viktor tavaly nyáron Tusnádfürdőn kijelentette, hogy a genderpropaganda a háborúnál is nagyobb veszélyt jelent.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin