Színes

Gendersemleges hangot tesztel Sirinek az Apple

Gendersemleges Siri hangot tesztel a legújabb iOS béta verziójában az Apple. A hírek szerint a Quinn nevet kapja majd – valószínűleg nem véletlen egybeesés, hogy ugyanígy hívják az olimpiai aranyérmes transznemű focistát is. A cég megerősítette, hogy az új hangot az LMBTQ-közösség egy tagja kölcsönzi Sirinek, ám hogy pontosan kicsoda, azt nem tudni.

Világszerte emberek milliói támaszkodnak Sirire a mindennapokban, így azon dolgozunk, hogy az élményt a lehető legszemélyesebbé tegyük” – mondta az Apple.

 

 

Az új hang a techóriás azon törekvésének része, hogy minél változatosabb opciókat kínáljon felhasználói számára. Ez közel egy évvel azután történik, hogy az Apple két afro-amerikai színész által felvett Siri hangot adott a kínálathoz, és megszüntette a női hang alapértelmezett beállítását.

Az Apple egy akkori nyilatkozatában azt írta, hogy a vállalat folytatja „a sokszínűség és elfogadás iránti régóta tartó elkötelezettségét” azzal, hogy „olyan termékeket és szolgáltatásokat kínál, amelyek úgy vannak kialakítva, hogy jobban tükrözzék a világ sokszínűségét, amelyben élünk„.

Bár a techóriás vezérigazgatója, Tim Cook meleg férfiként maga is az LMBTQ-közösség tagja, tavaly rengeteg kritikát kaptak amiatt, hogy a világ számos országában korlátozzák az LMBTQ-applikációk elérhetőségét.

 

Számos országban korlátozza az LMBTQ appok elérhetőségét az Apple

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin