Nagyvilág

Erős üzenetet küldött a belga miniszterelnök egy meleg férfi meggyilkolása után

Kilenc év után először volt halálos áldozata a homofóbiának Belgiumban. A 42 éves, holtra vert férfira Antwerpen külvárosában, egy parkban találtak rá. A rendőrség információja szerint a Grindr randiapplikáció segítségével csalták a helyszínre. A három gyanúsított, mind 16 és 17 év közötti férfiak, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak.

A tragédia híre megrázta a nyugat-európai nemzetet és a miniszterelnök teljes támogatásáról és szolidaritásáról biztosította az LMBTQ-közösséget. “Országunkban nincs helye gyűlöletnek. A szeretet győz.” – posztolta Twitter-oldalán és szavainak komolyságát hangsúlyozandó egy videót is csatolt, amelyen az látszik, hogy a miniszterelnöki hivatal épületén a belga és európai uniós zászló mellett egy szivárványzászló is lobog.

 

 

Undor. Gyász. Együttérzés. Mi késztet arra embereket, hogy meggyilkoljanak egy férfit csak azért, mert a férfiakat szereti?” – twittelte Petra de Sutter belga miniszterelnök-helyettes, a világ legmagasabb rangú transz politikusa, aki tavaly október óta tölti be hivatalát. “Ítéljük el ezt a gyáva tettet, amilyen határozottan csak lehet. És mindörökre szabaduljunk meg a még mindig velünk élő homo- és transzfóbiától.

A rendőrség egyelőre nem gyűlöletbűncselekményként kezeli az ügyet, fennáll a lehetősége, hogy fegyveres rablásról van szó. Amennyiben a kihallgatás során bebizonyosodik, hogy előbbi, úgy Belgium történetében ez lesz a harmadik eset, hogy gyűlöletbűncselekmény elkövetéséért ítélnek el valakit. Az előző kettő 2012-ben Liège-ben történt.

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb