Itthon

Érdektelenségbe fulladt a Mi Hazánk tüntetése

fotó: Zsolnai Péter / Blikk

 

Helyszíni beszámolók szerint nagyjából száz fő jelent meg a Mi Hazánk Mozgalom tüntetésén. A Dúró Dóra és Toroczkai László politikusok, valamint Szakács Árpád publicista részvételével zajló rendezvényen a Meseország mindenkié című kötet ellen tüntettek a Labrisz Leszbikus Egyesület irodájánál.

Dúró már a korábbi sajtótájékoztatóján is aberráltaknak nevezte az LMBTQ közösség tagjait, a szót visszatérően használta mostani beszédében is. Kiállt azon álláspontja mellett, hogy az érzékenyítő könyveket be kell tiltani. A szélsőséges véleménycikkeit a kormánysajtóban rendszeresen publikáló Szakács Árpád az aberráltaknál továbbment, szerinte az LMBTQ aktivisták olyan sakálok, akik a családokat támadják, és lengyel mintára az „LMBTQ-mentes övezetek” létrehozását szorgalmazza.

(Ezeket azóta a lengyel bíróság is alkotmányellenesnek ítélte, az Európai Unió pedig nem adott pénzügyi támogatást a homofóbiát éltető településeknek.)

A rendezvényen felszólalt Toroczkai László pártelnök is, aki az aberráltakat és a sakálokat zárójelbe téve nyomorultaknak nevezte az LMBTQ-aktivistákat, és szerinte az „LMBTQ-vírus” veszélyesebb, mint a koronavírus. A rendezvényen beszédet mondott a HírTV-ben buzizó Osztie Zoltán római katolikus pap is.

Ahogy azt a Blikk fotós beszámolója is megjegyzi, a hasonló tüntetéseken megszokottól eltérően nem nemzeti rock szólt, hanem a melegikon Cher, ahogy a környéken az ellentüntetők több üzenetet és feliratot is elhelyeztek.

Az emlékezetes könyvdarálás után Dúró Dóra állítólag halálos fenyegetéseket kapott, az ő védelmében álltak ki most a tüntetők. Sajnálatos módon Toroczkaiék azonban korábban nem szerveztek tüntetést, hiszen az évek óta tartó homofób uszításuknak is köszönhetően ma az LMBTQ közösség bármelyik tagja kaphat ismeretlenektől fenyegetést, de elég akár a saját posztjaik alatti kommentszekciót is végigolvasni.

Az erőszakkal való fenyegetőzés a szélsőjobboldal régi eszköze, Budaházy Edda pedig épp most élt vele. Vasárnapra az Átrium Színházba szervezett felolvasóestet ugyanis a szervezők kénytelenek online formában megtartani, miután a gyerekeknek szóló rendezvény mellé szélsőjobboldali csoportok tüntetést jelentettek be – a gyermekek védelmében. Mivel az erőszakos és hőbörgő szélsőjobboldali tüntetők gyűlölködéstől fontos megóvni a gyerekeket, azért a rendezvényt nem az eredetileg tervezett módon tartják meg.

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin