Itthon

5 gondolat Dúró Dóra könyvdarálásáról

 

A héten fontos mérföldkövet ünnepelhetett a magyar LMBTQ közösség a Labrisz gondozásában megjelent Mesevilág mindenkié című könyvvel, ami LMBTQ karaktereken keresztül is tanítja a gyerekeket az elfogadásra. Dúró Dóra ezt nem tudta elfogadni és ledarált egy példányt. Erről van 5 gondolatunk.

Ad 1

Könyvet rongálni nagyon tirpák dolog, mesekönyvet végképp. Érdekes, hogy az LMBTQ mozgalmak valamiért nem jutnak odáig, hogy valaki más szellemi termékét pusztítsák el, és nem is a liberálisok történelmében volt mérföldkő a könyvégetés. Náci iramot diktálni nem meglepő Dúró Dórától, hiszen újra és újra megteszi, de újra és újra ugyanolyan szánalmas és elkeserítő.

Ad 2

Dúró Dóra borzasztóan szomorú és kétségbeesett politika karrierjének vesszőparipája az LMBTQ közösség zaklatása. Dúró Dóra igazából imádhatja a melegeket. Hiszen ha nem lennének melegek, leszbikusok, transzneműek vagy biszexuálisok, Dúró Dóra politikai karrierje nagyjából nem is létezne.

Fontos megjegyezni, hogy valójában most sem létezik. A Mi Hazánk keserűen rosszul szerepelt a választásokon. Azóta pedig nemcsak a melegek előtt szerepelnek le folyamatosan, de az egész többségi társadalom csak nevetni tud az izzadtságszagú lépéseiken, amit csak kevéske támogatójuk tud megtapsolni, de ők meg tapsolnak mindenkinek, aki nagy betűvel írja, hogy Magyar, így ez valljuk be, nem nagy eredmény.

Dúró Dóra ma csak úgy tud híres lenni és a saját közössége előtt letenni némi eredményt az asztalra, ha ledarál egy könyvet. Dúró Dóra nem tud könyvet írni, csak könyvet pusztítani. 

Ad 3

Dúró Dóra elolvasta egyáltalán ezt a könyvet? Én eddig három mesét olvastam el belőle, amivel gyanítom, vezetek kettőnk között. Az egyik mese egy transznemű fiúról szól, a másik egy heteroszexuális lányról, aki kicsit fiús, de a végén mégis megtalálja a hercegét, a harmadik pedig a Jancsi és Juliska előtörténete, ami azt vázolja fel, hogy néha a boszorkányok nem alapvetően gonoszak, hanem őket is érte rossz az életükben és nekik is vannak érzéseik. A boszorkány heteró nő, nyugi. Még gyereket is szült. Igazi Magyar. Szóval három történetből kettő speciel még a homofóbokat sem tudná kiakasztani. 

Ad 4

Dúró Dóra szerint nem szabad és nem lehet promotálni azt, ami nem normális. Csakhogy a gyerekeket arra tanítani, hogy az emberek különbözőek, hogy nem szabad ítélkezni, hogy el kell fogadni egymást, az nagyon is normális.

Nos, Dúró szerint pedig az a normális, ha gyűlöletből megvásárolsz egy könyvet, pénzt költesz rá – és ezzel támogatod az ügyet, köszi –, majd izgatottan várod, hogy minél keserűbb arckifejezéssel átlapozhasd, szörnyülködhess a grafikákon, aztán laponként – majdnem 200 oldal a kötet amúgy –  betedd egy iratmegsemmisítőbe. Tök más szavak jutnak róla eszembe.

Ad 5

Lehet itt könyvet darálni, amikor a nyomdagépek sorra gyártják a könyvet. Csakhogy a puffogó, hangoskodó, fröcsögő szélsőjobboldali agymenésnek végül az lett a vége, hogy tegnap elfogyott az első kiadása a könyvnek és már csak előrendelni lehet. Szóval minden jó, ha jó a vége.

A gonosz boszorkány pedig tudjuk, hogy kicsoda itt valójában. Remélem, Dóra téged viszont nem ért semmi borzasztó dolog az életben, amitől ennyire kétségbeesett és félelmetesen gonosz ember lettél.

 

Amúgy ha nem jutottál hozzá a könyvhöz, mert Dúró Dóra elvásárolta előled, hogy ledarálja, itt tudsz előrendelni.

 

Kanicsár Ádám András
Instagram: @kanicsar

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin