Itthon

Nyíltan buzizó katolikus pap a magyar televíziózás legújabb mélypontja

Az idei Budapest Pride több olyan megnyilvánulást is hozott, amelytől jobb lett volna megkímélni az országot. Gondoljunk csak Novák Előd megszállott szivárványzászló-gyűjtésére, Orbán Viktor megjegyzésére, miszerint a szivárványcsaládok nemzetellenesek, Papp László debreceni polgármester azon gondolatára, hogy valaki vagy meleg, vagy magyar, de saját maguk szegénységi bizonyítványát állították ki a budapesti heteró pride szervezői is.

Sajnos a felsorolás itt nem ér véget, mert a Hír TV Civil kör című műsorában Osztie Zoltán római katolikus pap, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége volt elnöke, a Polgári Magyarországért Díj kitüntetettje is kinyilvánította véleményét – bár ne tette volna.

Kikérem magamnak, hogy a magyar zászló mellé kirakják a buzi zászlót” – jelentette ki. “…egyrészt ne akarjuk a normalitás alternatívájaként feltüntetni a beteg vagy a torzó életformát, másrészt, ha a Pride zászlaja ott van, miért nincs ott a vatikáni zászló is.” A pap azt is kérte, hogy e zászlók ne kerüljenek ugyanabba a sorba.

„Egyébként meg kikérem magamnak. Engem nem képvisel ez. A főpolgármesternek és az önkormányzatnak minket kell képviselni. Azokat, akiknek az életét jobbítani kellene. Na de egy hangos, erőszakos kisebbségnek a képviselete az, ami oda most került. Hála Novák Előd úrnak, a mi nevünkben cselekedett. Nekem is meg kellett volna ezt tettem. Hála Istennek, ő megtette” – tette hozzá Osztie.

A teljes beszélgetés megtekinthető YouTube-on, a vonatkozó rész a 35. perctől kezdődik:

 

 

Borítókép: MTI/MTVA

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb