Kultúra

Egy meleg gyógyító története a Mozinet Filmnapokon

 

A tavaly októberi X. Mozinet Filmnapok legtöbb alkotása még nem kerülhetett országosan a mozikba, de amíg várunk az újranyitásra, április 5. és 11. között az eseményt újra megrendezik – ezúttal online, a Budapesti Távmozi felületén. Mindennap egy-egy film lesz látható 20:30-as kezdéssel, az egyes előadásokat pedig kiegészítő program kíséri.

Április 6-án kerül műsorra Agnieszka Holland Sarlatán című drámája. (A filmről írt részletes kritikánk itt olvasható.) Egy nagyon pontos és szomorú korrajz az ötvenes évekből, amelyben egy gyógyító az emberekhez, Istenhez, a természethez, egy másik férfihoz és az élethez való viszonya, folyamatos belső vívódása rajzolódik ki – szépen, lassan, a kelet-európai történelmi filmek jellegzetes stílusában.

A film után Kovács Gellért Filmszerész beszélget élőben Erdei Zsolttal, a Humen Magazin alapító-ügyvezetőjével arról, hogy mennyit segíthetnek a homoszexualitással foglalkozó filmek abban, hogy a társadalom nyitottabbá váljon e kérdésben, s természetesebben kezelje a különböző szexuális irányultságokat, illetve létezik-e olyan egyáltalán, hogy „melegfilm”.

JEGYVÁSÁRLÁS

 

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin