Lifestyle

Csodálatos fotókon egy leszbikus pakisztáni-indiai pár esküvője

Egy meleg pár káprázatos hindu esküvője után egy pakisztáni és egy indiai nő bizonyította be esküvőjükön, hogy a szerelem nem ismer határokat, és ceremóniájuk során hazáik hagyományait keltették életre.

Bianca Maieli egy kolumbiai-indiai keresztény, Saima Ahmad pedig pakisztáni muszlim nő. Egy gyönyörű ceremónia keretei között keltek egybe Kaliforniában, ahol megismerkedtek és jelenleg is együtt élnek – számol be róla a Pink News.

 

Bianca és Saima

 

„Saima és én egy közös barátunkon keresztül találkoztunk 2014-ben egy Coming Out Muslim előadáson. Azonnal megtaláltuk a közös hangot, és azóta tartjuk a kapcsolatot” – mesélte Bianca a megismerkedésükről.

Az esküvői hagyományokhoz nagy részben hozzátartoznak a ruhák is, melyeknél egy dél-ázsiai divattervező, Bilal Hussain Kazimov állt rendelkezésükre.

Bianca egy elefántcsont színű szárit viselt, míg Saima egy sherwanit, amit a hagyományokhoz hűen a vőlegény szokott hordani Dél-Ázsiában. Bianca szárija egy maang tikka nevű fejdísszel, arany- és gyöngykarkötőkkel lett kiegészítve. Mindeközben Ahmad sherwaniját egy dupattával (kendővel) tették különlegesebbé.

 

 

 

 

 

„Azt szerettük volna, ha mindkét kultúrát tisztelettel és személyre szabottan beépíthetjük az esküvői szertartásunkba. Ennek megfelelően négy eseményre került sor. Az ünnepséget a dhokival kezdtük, ahol a kék dominált. A mayount, ami egy haldi szertartás, sárgába öltöztettük. A mehendin minden rózsaszín volt. Az esküvőnk pedig fehér, arany és levendula színű volt. Az eljegyzési színeink a fekete és az arany voltak, ezért ezt szerettük volna ellensúlyozni. A levendulát pedig azért választottuk, mert az esküvőnk tavasszal volt”

– számolt be az esküvői szertartásokról Bianca.

Mint már említettük, a pár Kaliforniában kelt egybe, mivel erre Indiában nem volt lehetőségük a házassági egyenlőség hiánya miatt. 2018-ban azonban az indiai legfelsőbb bíróság meghozta döntését miszerint nem büntethető többé a homoszexualitás.

Pakisztánban szintén nem tudtak volna összeházasodni, ahol a melegekre börtönbüntetés, vagy akár halálbüntetés is kiszabható – ugyanakkor a nemzetközi LMBT szövetség, az ILGA adatai szerint nem ismert, ha ezt a drasztikus büntetőtételt valaha is alkalmazták volna az országban. Pakisztánban ugyanakkor elismerik a harmadik nemet, és fontos lépéseket tesznek a transznemű emberek védelmének érdekében.

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin