Hírek

Elutasította az indiai legfelsőbb bíróság a melegházasságot

Az indiai legfelsőbb bíróság elutasította az arra vonatkozó kérvényt, hogy kerüljön megvalósulásra az 1,3 milliárd lakosú országban a házassági egyenlőség. A petíciót benyújtó Tajinder Singh arra hivatkozott, hogy az LMBTQ közösséget is ugyanúgy megilletik az alapvető emberi jogok és tagjai egyenlőséget érdemelnek.

 

 

Az Alkotmány mindenkit egyenlőként kezel, bármiféle diszkriminációtól mentesen. Az állam kötelessége ezt biztosítani” – ennek ellenére hétfőn a bírói testület elutasította annak lehetőségét, hogy törvény megalkotására kötelezze a parlamentet, vagy akár azt, hogy ő maga bizottságot állítson fel a kérdés további vizsgálatára.

Nem az igazságszolgáltatás, hanem a törvényhozó testület feladata elismerni az LMBTQ családi kapcsolatokat” – írták kommentárjukban D.N. Patel és C. Harishankar bírók, áthárítva ezzel a felelősséget a parlamentre.

Indiában idén év elején törölték a homoszexualitás büntethetőségét a büntetőtörvénykönyvből – a legfelsőbb bíróság döntésének köszönhetően. A döntést követően magazinunk interjút készített egy helyi LMBTQ aktivistávval, amely teljes terjedelmében itt olvasható:

 

„Mindannyiunk számára hosszú volt ez a harc” – Interjú Sumit Pawar indiai LMBTQ aktivistával

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin