LifestyleUtazás

Budapest a szivárványszínű arcát mutatta a világ egyik legnagyobb turisztikai kiállításán

 

2020. január 22. és 26. között került megrendezésre Madridban az idén negyvenedik évfordulóját ünneplő Fitur Madrid, Európa és a világ egyik legnagyobb utazási kiállítás és vására, melynek LMBTQ pavilonjában rendhagyó módon Budapest is képviseltette magát.

 

 

Az esemény öt napja során – amelynek a Madrid Expo adott otthont – 10 tematikus pavilonban közel 11 ezer vállalat és egyéb szervezet mutatkozott be a 150 ezer szakmai és 110 ezer civil látogatónak. Mivel a Fitur Madridon elsősorban a spanyolországi és dél-amerikai desztinációk (országoknak és városoknak) élnek a bemutatkozás lehetőségével, így Budapest jelenléte a látógatók egybehangzó véleménye szerint is egzotikus színt vitt a programba.

 

 

Madrid Expo

 

Mind a szakmai, mind a civil közönség nagy érdeklődést mutatott a magyar főváros iránt, amelynek LMBTQ-barát oldala sokak számára ezidáig ismeretlen volt, akárcsak a számos történelmi és kortárs látnivaló, kulturális, gasztronómiai és egyéb szabadidős programok.

A 24 budapesti turisztikai vállalkozást tömörítő Humen Travel Turisztikai Egyesület a Pink Budapest standdal volt jelen, promotálva Budapestet mint LMBTQ-barát desztinációt és bemutatva azon szolgáltatókat, amelyek hasonlóan megkülönböztetett figyelemmel foglalkoznak a közösség tagjaival. Mind a szerdától péntekig tartó szakmai napokon, mind a hétvégi, mindenki számára nyitott periódusban örültek a látogatók Budapest jelenlétének, első kézből jutottak információhoz a városról.

 

 

A Pink Budapest stand és önkéntesei: German és Zsolt

 

Különösen népszerű volt a Sziget Fesztivál, a Budapest Pride Fesztivál és a gasztronómiai rendezvények. A standhoz látogatók nem maradtak ajándék nélkül: Sziget-legyező, szív alakú Szamos csokoládé és pálinka is vihető volt. Külön a Fitur Madridra készült spanyol tájékoztató anyag is a fővárosról, benne térképpel és információval a Pink Budapest túrákról, valamint vezetett sétákról.

Az öt nap folyamán a stand életének kiemelkedő pillanató volt az LMBTQ pavilon színpadán tartott prezentáció. Erdei Zsolt elsősorban a Humen Travel Turisztikai Egyesületről, a Pink Budapestről, valamint arról számolt be, mit értek el e szervezetek az elmúlt másfél évben, hogyan változott Budapest LMBTQ turizmus, milyen előrelépés figyelhető meg az elmúlt időszakban. A kolumbiai származású German Henao pedig arról mesélt, hogy az elmúlt 8 évben, mióta a magyar fővárosban él, miért szerette meg Budapestet és mennyi mindent tartogat a turisták számára. Kitért a rendezvényekre, bulikra, gasztronómia és kulturális programokra. Zárásul bemutatták a Budapest Loves You imázsvideót és a Sziget Fesztivál külön ez alkalomra készített, az LMBTQ-közönségnek szóló felvételét.

 

 

 

 

Budapest LMBTQ arcáról készített műsort a tajvani rádió

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin