Lifestyle

Az illatok és az izmos testek összecsapása

 

Idén tavasszal valami teljesen új dologgal tér vissza a szexuálisan túlfűtött pasijairól ismert Jean Paul Gaultier. Most azonban nem csak egy új illat vár ránk, hanem egyenesen az illatok csatáját tapasztalhatjuk meg.

A tavaly megjelent Scandal nemcsak megjelenésében volt extravagáns az óriási koronával az üveg tetején, hanem engem az illatával is magával ragadott. A harcias bokszoló  mellett most a márka visszatért ikonikus La Male illatához, és a Le Beau-t újra az izmos férfi felsőtestbe öntve hozta ki.

A Gaultier-ház legújabb illata részben a 2020-as év legjobb parfümkészítőjének választott Quentin Bisch munkáját dicséri, aki korábban olyan márkáknak dolgozott, mint a Carolina Herrera, az Azzaro és a Chloé, de az ő nevéhez fűződik a nagyon sokáig az eladási listák csúcsait döngető Paco Rabanne One Million illatának megalkotása is.

A parfümőr víziója, hogy lebilincselő a láthatatlanból szépséget, érzékiséget és izgalmat teremteni, és ez a Le Beau esetében is igaz, mert az általa alkotott illatkompozíció tényleg ellenállhatatlanságot kölcsönöz viselőjének.

 

 

Egy előadóművészeti társulat művészeti vezetőjeként a világ parfümfővárosában, Grasse-ban eltöltött egyhónapos gyakornokoskodás elég volt ahhoz, hogy megtalálja igazi hivatását, majd a következő éveket az illatkompozíciók tanulmányozásának szentelje. Az alkotásban a művészetek továbbra is inspirálják Quentint, a színházi előadások rendezése a parfümkészítésben is jelen van munkája során. Erős ötleteket, gondos díszítéseket és meglepő hatásokat használ.

A kétgyermekes Sonia Constant első szavainak egyike valószínűleg nem véletlenül a „virág” volt gyermekkorában. De akkor még családja sem sejtette, hogy egyszer képes lesz egy ilyen versenyképes iparágban dolgozni, hiszen sokáig azt gondolták róla, hogy túl félénk és nem elég kemény ehhez a szakmához.

Sonia az álmait sem hétköznapi módon követte, hiszen úgy gondolta, hogy rögtön a Holdat célozza meg, és ha elvéti, akkor is a csillagok között köt ki. Valószínűleg ez az óriási elszántság segítette abban, hogy végül nem tervező, stylist vagy építész lett, hanem a párizsi ISIPCA parfümkészítő iskolába vezette az útja. Most pedig Quientinnel közösen alkották meg a Jean Paul Gaultier új illatát.

 

 

Számomra az illat elsőre egy hamisítatlan fűszeres gin-tonikra hasonlít, aminek már egyetlen kortya is ámulatba ejt, a fűszeres, de mégis friss illatok pedig a tavaszt megidézve hívnak hosszú és kellemes utazásra. Ellenállhatatlanságát a tonkabab adja, amit a fej illat, a bergamott tesz tökéletessé, ahogy fokozatosan átváltozik a szív illatba, az egzotikus kókuszpálma édes illatjegyévé.

Ez a kombináció adja meg az idei tavasz egyik legjobban megkomponált illatát, amely garantáltan a hódítás egyik képviselője lesz.

A Jean Pault Gaultier viszont nem elégedett meg ennyivel, ugyanis egymásnak eresztette a méltán népszerű Le Male La Parfum-öt az új főszereplővel. Ahogy ők fogalmaznak, az alfahímek összecsapása számunkra csak a legjobbakat tartogatja.

Míg a klasszikus, elegáns fekete üvegben pompázó Le Male La Parfum számomra a sejtelmes bujaságot jelképezi, addig a modern, extravagáns La Male Le Beau üvegcséje a visszafogottságot testesíti meg az Ádám és Éva történetét és az Édenkertet megidéző fügefalevéllel.

Ennek a két ellentétes, de hódító fiúnak az összefeszülésével érkezik tehát az új Le Beau, amivel egy új alfahímet is köszönthetünk a Jean Paul Gaultier családban. Az viszont biztos, hogy bármelyikük is kerül ki győztesen, az igazi nyertesei mi leszünk ennek a párbajnak.

Erdei Zsolt

Ez a cikk a Humen Magazin márciusi számában jelent meg. Ha szeretnéd megkapni a nyomtatott magazint, a Humen.Shop felületén a postaládádba is kérheted. Ha nem szeretnél lemaradni egyetlen számról sem, akkor csatlakozz a myHumen hűségprogramhoz!

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin