Divat

Le Male Elixir, a Jean Paul Gaultier legújabb parfümje (x)

 

A híres francia divattervező, Jean Paul Gaultier 1952-ben született Párizsban. Tehetsége hamar megmutatkozott, hiszen már tizenévesen elsajátította a varrás fortélyait, ezt a tudást 18 éves korában a Pierre Cardin divatház alkalmazottjaként kamatoztatta. Nem sokkal később, 1974-ben lehetősége nyílt saját darabjait is bemutatni, melyek felbujtó, mégis forradalmi újításként lettek elkönyvelve. A 80-as éveket ugyan már egy sokkal megengedőbb öltözködési stílus jellemezte, a maradiság még mindig erősen jelen volt, így a tervező tetkós harisnyáinak és a férfiaknak készült szoknyáinak viseléséhez kellő bátorság is kellett. Ezt a bátorságot Gaultier meg is adta az alkotásai viselőinek, hiszen az extrém viselet mellett arra ösztönözte őket, hogy fogadják el adottságaikat és önmagukat is. Vallotta, hogyha ezeket a tanácsokat magukévá tudják tenni, és jól érzik magukat a bőrükben, akkor szinte bármilyen összeállításban pozitív benyomást tudnak kelteni.

Bizonyára mindenki emlékszik arra, amikor a melegek istennője, Madonna 1990-ben a tervező fűzős, kúp alakú melltartóját viselte, amivel igazi népszerűséget adott a márkának. Pár évre rá, 1993-ban piacra került Gaultier első női parfümje, ami egy meztelen női testet ábrázoló üvegcsében jelent meg, Classique névre hallgatva. A nagy népszerűségnek örvendve 1995-ben mutatta be párját és egyben első férfi illatkompozícióját, a Le Male-t, ami szintén óriási sikert aratott. A La Male férfi illatcsalád 1995 óta hét parfümmel gazdagodott, köztük a limitált kiadású Le Male Pride-dal, mely arra igyekezett bátorítani az LMBTQ közösség tagjait, hogy szeressék önmagukat és ünnepeljék az egymás közti különbségeket. Az üvegcsék alap, férfi felsőtestet ábrázoló formája ugyan sosem változik, de a kivitelezésük annál nagyobb kreativitással történik minden egyes alkalommal – nincs ez másként a kollekció legújabb darabjaként megjelenő Le Male Elixir esetében sem. A 2023-as parfümkülönlegesség aranyban pompázó, szálcsiszolt külsőt kapott, tüzes, bíbor csíkozással a luxus jegyeit hordozza magában. Ikonikus fémdoboza szintén ezekben a jegyekben került megtervezésre, aranyló eleganciával, mégis kihívó külsővel, Gaultier nevével díszítve.

 

Az illat megálmodója, Quentin Bisch remekül reprezentálja Jean Paul Gaultiert ezzel az újdonsággal: sikkesen, kihívóan és magával ragadóan. Az aromás-fás, ámbrás illatkompozíció szinte minden érzékszervünkre hat, érzéki illata a reklámfilmben bemutatott, szexi matrózfiúkkal teli hajóra repít minket. Mintha csak megérinthetnénk magát a Le Male Elixir modelljét, Raphael Diogo-t, aki kidolgozott felsőtestével és elképesztő karizmájával bármelyikünk fantáziájává válhat.

Az illat egyszerre vegyíti a férfiasság és a nőiesség jegyeit, tökéletes harmóniát képezve ezzel. Fejjegyei a levendula és a frissítő menta, a szívjegyei az édeskés vanília és a benzoé, míg az alap jegyei a méz, a fűszeres dohány, és a korábbi illataiban is gyakran megjelenő tonkabab. A Fragrantica online parfüm-enciklopédia szerint leginkább a vanília és a méz jegyei érvényesülnek, valamint a szavazók többsége összességében egy meleg, édes, ugyanakkor fűszeres illatként jellemzi Gaultier parfümjét. Épp ezért a parfümök szerelmesei leginkább az őszi és a téli illatok kategóriájába sorolják. Érzéki, de ugyanakkor szedaktív, mely a karácsonyi ünnepléstől a túlfűtött szilveszteri estéig egyaránt megállja a helyét.

Érdemes tehát közelebbről is megismerni ezt a parfümkülönlegességet, mely 75 és 125 ml-es kiszerelésekben is kapható a Müller, a Douglas, a Marionnaud üzleteiben és webshopjaiban. Remek ajándék lehet az ünnepekre, de önmagunkat is meglephetjük vele, hogy magabiztosan ünnepeljük az újévet. Csábításra fel!

 

Kiss Milán

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin