Lifestyle

Jean Paul Gaultier parfümének nyomában (x)

Jean Paul Gaultier mindig elkápráztat minket fenomenális illataival, kreatív és luxus csomagolásaival, és az annál is szexibb modelljeivel. Nincs ez másként új üdvöskéjénél sem, a Le Male család új, Elixir nevezetű parfümjének debütálásánál sem. Legutóbb Parker Van Noord-ról nem tudtuk levenni a szemünket a Scandal illat bemutatásakor, most pedig Raphael Diogo, a brazil ifjú válik buja fantáziánk részévé. Ki ne szeretne többet megtudni erről a sármos férfiúról?

Raphael Diogo Kaliforniában, pontosabban Los Angeles-ben született, családja még a születése előtt vándorolt az Egyesült Államokba a jobb lehetőségek reményében. Már gyermekkorában a szabadtéri aktív tevékenységek igaz szerelmese volt, sok időt töltött a Copacabana és Venice napos strandjain. Akkoriban kedvenc sportága a futevolei, vagy angolul a footvolley (labdajéték, ami a labdarúgást és röplabdát vegyíti) volt, melynek szeretetét barátaival együtt osztotta meg.

A labdajátékok iránti rajongását később komolyabb szintre emelte, hat évet töltött labdarúgással a LA Galaxy akadémia csapatában, ahol megmutathatta tehetségét. Párhuzamosan a brazil jiu-jitsu-ban (brazil küzdősport) is jeleskedett, ekkoriban már az egyik legversenyképesebb játékosként kezdte kinőni magát a korcsoportjában. Apja – aki a jiu-jitsu úttörője volt az Egyesült Államokban – ismertette meg őt ezzel a sportággal, amikor még csak 3 éves volt. Raphael imádta ezt a sportot és ennek köszönhetően lehetősége nyílt arra, hogy versenyekre és szemináriumokra járjon, körbeutazva így a Földet. Az aktív, sportolással teli életmód a mai napig az élete része, és ezt mindig előnyben részesíti más teendőkkel szemben.

2019-ben felfedezte a divatipart és New York városába költözött, hogy modellként karriert építsen, amiben alázatos, de ugyanakkor magabiztos személyisége és szenvedélyes munkamorálja segítette. A divatipar mellett azonban más célkitűzései is vannak. Az aktív életmód és a barátokkal töltött idő fontosságát kiemelve Raphael mindenképpen szeretne egy olyan társaságot létrehozni, ahol hasonló szellemiségű emberek rendszeresen összegyűlhetnek, sportolhatnak és felépíthetik a magabiztos önmagukat, mindezt természetesen a brazil tradíciók szerint.

Az biztos, hogy Raphael Diogo teljesen megnyert minket, azonban a Le Male Elixir illata is legalább ennyire elragadó.

 

Interjú a parfüm „orrával”, Quentin Bisch-sel

Nem álltunk meg Raphaelnél, hanem mélyebbre ástunk, és elhoztuk nektek a kulisszatitkokat a parfüm megalkotásáról a megálmodójával, vagyis pontosabban az orrával, a francia születésű Quentin Bisch-sel készített interjú keretein belül. Fedezzük fel, vajon mi inspirálhatta Quentin-t a parfüm illatának megtervezésekor!

Hogyan jellemeznéd a Le Male Elixirt?
Egy perzselő parfümnek mondanám, még ki sem nyitottad, de az aranyló ragyogása és a csíkos külsője máris magával ragad. Anélkül, hogy magadra fújnád, szinte érezhető a parfüm textúrája. Szerintem tökéletesen illeszkednek a parfüm illatjegyei a külsejéhez, igazi összhangot alkotnak.

Mi inspirált az Elixir megalkotásakor?
Mi inspirált? Meg kell mondjam, igazi kihívás a Le Male illatán dolgozni, hiszen egy igazi mestermunka a francia parfümök piacán. A lecke fel volt adva: valami újat kellett alkotni úgy, hogy ez így is maradjon. De hogy válaszoljak a kérdésre, az inspirációm abból fakadt, ami a Le Male valójában: egy orientális fougere, azaz egy friss, fűszeres és édes illat. Ezt egészítettük ki egy éles kontraszttal a levendula, meleg borostyán és a vanília alap jegyei között, mely mégis egy csodás harmóniában érik össze.

És a kulcs összetevő?
Nem mondhatnám, hogy van kulcs összetevő. Inkább két összetevőt neveznék meg: a levendulát és az borostyánt. Ezek a labdanum vagy másnéven a balzsamos szuhar együttes illatát képviselik, és egyfajta vibrációt kölcsönöznek az illatnak. Ez a kontraszt a levendula frissessége, a méz melegsége és a parfüm többi érzéki összetevője között, ami a Male Elixirt igazán megtestesíti.

Ha az arany egy összetevő lenne a Le Male Elixirben, mi lenne az?
Ha az arany egy összetevő lenne, egyértelműen a borostyán lenne. A borostyán egy ikonikus jegy a klasszikus parfüméria világában, de itt teljesen újragondoltuk, természetesen a klasszikus vonalat megőrizve. Így egyszerre tettük a parfümöt tradicionálissá és modernné.

Miért mondanád, hogy a Le Male Elixir egy elixír?
A Le Male Elixir egy elixír, hiszen igazán gazdag és erőteljes összetevőkből áll. Az eredeti Le Male elemeit felhasználva kombináltuk az újakkal, amik melegek és texturáltak. Minden összetevője érezhető, szinte tapintható és hű a Le Male-hez. Ugyanakkor ez egy új fejezet, ami sokkal inkább érzékiséget kölcsönöz viselőjének az eredeti Le Male-hez képest.

 

 

Kiss Milán

 

 

hirdetés

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb
buy ivermectin online how to get ivermectin